PEPPISBAK, NISSEDÖRR & SNÖKAOS

torsdag, december 2, 2021 1 0

Innehåller annonslänkar

Godmorgon!

Helt plötsligt har vi sladdat in i december och julafton är här om drygt 3 veckor, nämen det går så fort så fort. Jag hade velat ta ledigt hela december för att göra en massa mys med barnen, pyssla, baka och åka massor med pulka nu när vi fått så galet mycket snö!

Herregud, snacka om snökaos här i Götet, jag i hela södra Sverige. Höll på att inte komma hem från stan igår efter en trevlig långlunch (på typ 6 timmar haha) med kunder och fick nästan panik ett tag. Bussarna hem blev inställda i snökaoset, mannen jobbade till 01 och jag hade skickat hem mamma innan jag såg att bussarna ställts in så barnen var hemma ensamma. Nu är de rätt stora så ingen fara för dem att vara själva en stund men jag visst ju inte när jag skulle komma hem.

Löste sig toppenbra för jag började prata med en kvinna som också skulle till Torslanda och hennes man hämtade oss med bilen med snökedjor på, pjuh så skönt. Så gulligt av dem.

Första peppisbaket avklarat. Inez har varit hemma för hosta så i måndags bakade och pysslande vi, himla mysigt, även om vi brände en del av kakorna haha. För många bollar i luften samtidigt som vanligt.

Kristyr är ett måste såklart, så kul att spritsa och bästa kristyren får jag till enligt detta recept:

Vispa en eller två äggvitor till skum ed en elvisp. Tillsätt några droppar med ättikssprit samt florsocker tills du får en riktigt fast kristyr ( fortsätt med elvispen ).

Spritstyllar finns bla här hos Cervera.

Nissedörren har åkt fram också, Inez har fixat det mesta, målat allt och piffat så fint för nissen.

Hos Inez står granen så grön och fin, den brukar åka fram nån månad innan jul lagom till advent och det är ju en fake som ni se, blir lite extra mysigt hos henne med den. Där under brukar jag lägga varsin present till barnen varje advent.

Upptäckte att Inez termobyxor från förra året flaggade på halv stång och jag hade lyckats beställa en storlek för stora så blev lite akut med ett par som passade. Väldigt glad att vi hann få hem dessa från 8848 Altitude (finns här) innan snön kom, hennes gamla skidjacka passar ff och den är vit och turkos så de vita byxorna passar fint till.

Passade på att beställa ryggskydd till hela familjen från Outnorth också och de satt som en smäck på oss allihop, jag valde denna modellen och resten av familjen denna, som finns till både stora och små.

Nu ska jag knalla iväg i snön till jobbet och suga på min sista dag som 30-nånting..

Önskar er en finfin torsdag!

KRAM

0
1 Comment
  • Monika
    december 2, 2021

    Mitt hjärta jublar när det dyker upp någon som vet att det heter varsin resp varsitt. De flesta tror att det heter EN varsin och ETT varsitt.
    Hurra för dig.
    Kram Monika

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.