SKÄRGÅRDSHUS & BOSTADSMARKNADEN

onsdag, januari 13, 2021 5 0

Detta vackra hus är till salu ute på Fotö i skärgården där jag är uppvuxen, och faktiskt så är det min gamla pojkväns mormors hus, så jag har varit därinne. Ja det är även min kollegas mormors hus då jag jobbar med min gamla svägerska, lite kul 🙂

Kanske är det någon av mina läsare som letar efter just ett sånt här charmigt skärgårdshus? Tillfälle!

Bilder: Svensk Fastighetsförmedling Göteborg/Torslanda

Drömmig glasveranda och andra bevarade detaljer som snickarglädje och gammal bakugn.

Fler bilder och info hittar ni här.

Vi skulle ju väldigt gärna vilja byta upp oss från radhuset till en egen villa en dag, gärna snart, men alltså priserna nu är inte av denna värld. Vi var lite sugna på ett hus i närheten av oss som var väldigt lagomt på alla sätt och vis, inte något schabrak på 400 kvadde eller så utan liten lagom villa på 149 m2.

Inte vid vattnet utan liksom mitt i samhället här i Göteborgs-stadsdelen Torslanda som vi bor i. Vi tippade väl på ca 7 mille lite drygt..

Slutpriset? 8 650 000 !!!

Hahaha, oj vad vi är rökta på bostadsmarknaden här kan jag säga, får sitta lugnt kvar i lilla radhuset för 9 mille är en bra bit över vår budget och tyvärr får man inte en villa här då. Visst är det lite sjukt ändå.

Något lägre pris på öarna fortfarande, pga att det är färja dit osv, så får väl kika där om det ska bli hus. Ja inte vid havet precis då för då kostar de minst 9 millar där ute också.

Tittar ni förresten på Grand Design Sverige? Då kanske ni minns det här huset som var med för ett par veckor sedan.

Bild: Byggahus.se

Detta ligger här i vår stadsdel, i Hjuvik som ligger ut till vänster innan man kommer ner till färjelägen där man åker över till öarna.

Slutnotan på denna atriumvilla designad av Gert Wingårdh? 40 000 000 !!!

40 mille.. det är ju så galet så det är inte klokt. Vid havet verkar det kunna kosta hur mycket som helst.

Ska nog knalla iväg och lägga in en Lotto-rad nu hehe.

Skämt åsido, vi har det ju toppen här men bara ett badrum och 115 m2 som vi har ungefär är för litet för oss känner vi, men vad gör man? Tur det är vår om några månader så man kan flytta ut, eller hur 😉 Då har vi ju altaner och gräsmattan att hänga på också, det är ju gött.

Hur bor ni? Bor ni redan i drömmen? Vad drömmer ni annars om? Hur ser bostadspriserna ut där ni bor?

KRAM

0
5 Comments
 • Michaela Brauner
  januari 13, 2021

  Hej

  Herregud 40 milj!!! Vi bor i Onsala Kungsbacka. Skulle säga att priserna är samma här om man vill nära havet.

  Måste säga att du har en så fin blogg. Bra balans med olika inriktningar på inläggen.

  Ha en fin dag!

  M V H

  Michaela

  • Catta
   januari 13, 2021

   Ja det är inte klokt, de hade räknat med 22 miljoner, hyfsad misskalkyl😂🙈
   Ja det kan jag tänka mig att priserna hos er och hos oss är de samma ungefär.

   Tack snälla, vad glad jag blir! 🙂
   Kram

 • Ulrika
  januari 13, 2021

  Kan ni inte lägga upp ett sparmål? Ingenting är ju omöjligt och även ert hus stiger ju i värde. Vi bor också i ett mindre hus och har en femårsplan för att kunna köpa ett större drömhus. Det är så kul att varje månad se hur vi är ett steg närmre drömhuset genom en hög amortering + litet sparande.

  • Catta
   januari 13, 2021

   Absolut! Det har vi också men priserna har sprungit ifrån enormt bara det senaste året och med den utvecklingen kommer vi aldrig hinna med. Vårt radhus är dessutom en bostadsrätt vilket gör att de går lite lägre. Max 4 mille tror jag vi skulle få i dagsläget, vi köpte för 2,4 mille.
   Vill inte ha ett högt bolån.. Vi amorterar också, en av de bästa formerna av sparande helt klart och det är härligt att krympa lånet undan för undan för att ge mer utrymme för framtida hus.

   Men det är mycket som kostar under tiden också, dags att byta ena bilen snart tex och då går en del av sparpengarna haha.

   Älskar att ha drömmar och mål, måste leva lite på vägen också bara.

   Lycka till med ert, hoppas verkligen ni når drömmen!
   Kram

 • Hilda Lison
  januari 15, 2021

  Jag är uppvuxen på landet på ca 320 kvm med stora ytor så vårt lilla hus strax utanför stan i Norrköping på 125kvm + källare är alltid lite för litet i mina ögon. Tänker ofta att om vi bara haft ett rum till, eller om bara det här rummet varit några kvadrat större så hade det skåpet eller bordet eller what ever fått plats. Sen kommer jag på mig själv med att jag egentligen har det jättebra 😀
  Ny nyttjas all yta och det skulle vara skönt att ha lite mer luft.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.