DET VAR EN STOR VÄTSKEFYLLD CYSTA

torsdag, januari 14, 2021 6 0

God kväll!

Idag ringde Sahlgrenska och sa att jag kunde få komma in tidigare till mammografin för att kolla min stora knöl då de fått en avbokning (hade tid nästa vecka annars), så 9:30 tutade jag iväg från jobbet och var på plats 30 minuter senare.

Gjorde först mammografi och sen ultraljud där den goe läkaren Ingmar granskade noga mina bröst och sa efter en stund att knölen var en vätskefylld cysta, så skönt! Precis som jag trott (eller kanske inflammerad körtel) men ändå kändes det lite olustigt, kanske mest pga storleken. Bröstet hade liksom en jättekonstig form, kantigt nere i vänstra hörnet pga av knölen som var ca 3 cm. Ganska enorm i en liten lök som mina 😉

Han sa att den ska du inte gå med trots att den är ofarlig så jag sa visst, gör du det och så drog han fram en spruta och satte in i bröstet medan han kollade med ultraljuds-mackapären för att hitta rätt och slurp så hade han sugit ut den där läbbiga vätskan ut cystan. Hur smidigt och käckt som helst. -Nu fick du en grop istället för knöl sa han och skrattade lite lättsamt haha, go gubbe den där Ingmar. Sen tackade jag och gick med lätta steg därifrån, tacksam över att mina små tuttisar var friska och att jag kan släppa detta nu.

Dock hade jag flera cystor i höger bröst igen (haft förut) men det är så med vissa att man har anlag för att få det helt enkelt. Med det sagt så är det såklart väldigt viktigt att kolla såna knölar ändå så man inte rycker på axlarna nästa gång och skiter i att kolla så är det kanske något elakt. Men att gå omkring och vara orolig är onödigt, eller sån är jag iallafall, känner sällan oro.

-Du får komma så ofta du vill sa han haha, så himla bra läkare, enkel och lättsam med lite humor precis som jag gillar.

Nu ska jag ta mig en kopp te och sjunka ner bredvid min snarkande hund i soffan.

KRAM

0
6 Comments
 • Jenny folkesson
  januari 15, 2021

  Så skönt att höra!🌺🌺🌺

  • Catta
   januari 17, 2021

   Ja verkligen, tack för omtanken!
   Kram

 • Caroline
  januari 15, 2021

  Åh vad härligt att höra ! 🤍

  • Catta
   januari 17, 2021

   Ja superskönt! Tack för omtanken 🙂
   Kram

 • Karro
  januari 15, 2021

  Härligt att den var ofarlig! ❤️

  • Catta
   januari 17, 2021

   Otroligt skönt besked, tack för omtanken 🙂
   Kram

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.