BOOSTAR HUDEN MED MANDELOLJA

torsdag, november 26, 2020 2 0

Inlägget innehåller annonslänkar till Lyko & H&M

Kallt och fuktigt ute, varmt och torrt inne, ja detta får iallafall min hud att krackelera och bli torr och narig. Jag spricker alltid i mungiporna den här tiden och huden på hela kroppen känns allmänt torr, stram och grå.

Så nu har jag kickat igång med torrborstning innan dusch och sen smörjer jag med mandelolja efteråt, helt ljuvligt faktiskt. Använder Maria Åkerbergs som finns här.

Mandeloljan är vårdande och mjukgörande, den förebygger ålderstecken och motverkar kläda och utslag, väldigt skönt på min hud som blir riktigt kliig den här tiden.

Torrborstar gör jag för att få igång blodcirkulationen, man får bort döda hudceller och det hjälper lymfsystemet att rensa ut slagg. Huden blir fastare och lenare, motverkar muskelspänningar och celluliter.

Jag borstar i ca 5-10 minuter innan dusch och olika borstar likt min finns här.

Handduk från H&M

Mandeloljan kan användas både i ansiktet och på kroppen och även i håret, men till det förstnämnda har jag börjat använda kallpressad marockansk arganolja från The Ordinary.

Mums för nunan kan jag lova (även i håret tar jag den), förbättrar hudhälsan och grym mot mina torra lite ”flagiga” partier i ansiktet. 100% ren organfrö-olja.

Den finns även att köpa i ett kit tillsammans med ett serum och en dagkräm som kallas ”Moisture Boost For Dry Skin”. Jag hade både serumet och dagkrämen sedan innan, älskar!

Jag har använt den här serien länge nu och den är helt fantastisk, priserna är osannolikt bra för denna typ av professionell hudvård. Vilket är märkets fokus, prissättning och ärlig kommunikation i hudvård.

En av mina absoluta favoriter är ”blodmasken” som den kallas, en syramask med AHA 30% och BHA 2% som jag kör under vinterhalvåret när huden inte utsätts för så mycket sol. Det är en djupare exfoliering som ljusar upp och jämnar ut huden.

Den är helt sjukt bra, huden känns uppstramad med spänst utan att kännas torr, porer blir mindre och fina linjer minskar. Alla har olika hudar men på min märks det skillnad efter varje gång. Kör även på hals och dekolletage där min hud har en del hudskador pga slarv med skydd. Även här märks skillnad.

Idag torsdag har Lyko 25% på hudvård, här.

Ha en fin dag!

Kram

0
2 Comments
 • Ulrica
  november 26, 2020

  Tack för fina tips på hudvård – nu till vinterkylan behövs det verkligen bra grejer :).
  Kram Ulrica

  • Catta
   november 27, 2020

   Kul att du gillar! Ja visst behöver vi det, slippa torr och fnasig hud..:)

   Ha en fin dag!
   Kram

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.