BARNRUMMEN PÅ VINDEN

lördag, oktober 3, 2020 2 28

Innehåller annonslänkar

Hej från övervåningen!

Här uppe huserar våra kids där de har var sitt rum, som de flesta av er säkert redan vet, på vad som tidigare var råvind. Det är nån tidigare ägare som byggt om den för att få lite mer boyta till nedervåningens blygsamma 86,5 m2. Här uppe är det ca 25-30 m2 skulle jag tro, men det är snedtak och ganska lågt så går som biyta.

Inez rum har en liten smutt, med fönster ut mot trappen för att ge ljus i trapphuset, ganska smart byggt för att få fler kvadrat i rummet, i de flesta andra hus här som inrett vinden har man lämnat denna ytan som en del ovanför trappan.

Plockade in ljuvligaste buketten förut, tänk att det fortsätter att blomma som bara den ända in i oktober, ljuvligt!

Skrivbordet är ett gammalt Blocketfynd som jag målat i Farrow & Ball´s färg Elephants Breath (samma som skåpen i v-rummet) och jag älskar det.

Väggfärgen heter Dusky Blue och kommer från Jotun Lady. Den skiftar i färg beroende på ljuset, i vissa ljus mer blå i annat mer grå.

Ritstativ från IKEA som jag målat om, stol loppis, ommålad.

Bordslampa Ellos, här.

Den vackra ryamattan kommer också från Ellos (här) och är så fin så det är inte klokt. Skimrar så vackert och färgen är champagne.

Här kan ni se vad jag menar med ytan i skrivbordssmutten, de flesta har den i trappen men här har man gjort rummet större i stället. Det enda tråkiga är väl att bakom ritstativet är luckan in till vinden som inte är så snyggt att ha i rummet kanske men va fasen, spela roll.

Hon har en lucka bakom sängen också, lite förvaringsutrymme måste man ju ha.

Ytan ovanför trappen är väl en dryg kvadrat kanske, med ett rum på var sida. Valentins rum är ca 4 m2 större än Inez och det är också där gäster får sova sen vi gjorde om där nere och tog bort vårt dåvarande sovrum och gästrummet där nere fick bli vårt istället.

Bäddsoffa, säng, byrå, sängbord och satsbord från IKEA, mattan från Mio (denna).

Ursäkta röran, men såhär ser det iallafall ut från andra hållet.

Min son har valt all inredning själv, han gillar vitt och grått som ni ser hihi, så söt. Han vill gärna ha mer inredningsdetaljer och det tycker jag är jätteroligt, bra julklappar om inte annat.

Jag har målat alla golven själv här uppe och även taken, det var knallturkosa väggar, träfärgat tak och pissgula högblanka furugolv här uppe när vi flyttade in haha, så stressande för min blick och väldigt skrikigt och inte vackert i mina ögon. Men smaken är ju som bekant som baken, delad..

Men gud vad jag slet med att slipa bort all golvlack för hand med en liten hand-slipmaskin i ett strykjärns storlek, pjuh! Men samtidigt tycker jag sånt är kul och har både målat om hela vårt kök för hand och lagt allt golv på under våningen själv och det klarar i princip vem som helst. Det är ju rätt enkelt men mycket jobb samtidigt såklart. Eller det kan ta lite tid och det är väl kanske det folk tycker är jobbigast och därför väljer många att leja bort.

Nä nu ska jag köra syramask och lite annat gött spa-aktigt i badrummet. Den hudvårdsserie jag använder allra mest är The Ordinary och denna ”blodmasken” är suverän tycker jag.

Har betygsatt de produkter jag använder mest i detta inlägget om någon är nyfiken på märket. Och vill ni veta vad jag brukar använda för smink så hittar ni det i detta och detta inlägget bl.a.

Älskar BareMinerals och har precis beställt deras Setting Spray som jag hört ska vara grym.

Hoppas ni har en fin lördag!

Kram

28
2 Comments
 • Ulrika
  oktober 3, 2020

  Så fint! Var är lampan på skrivbordet ifrån?

  • Catta
   oktober 3, 2020

   Tack!
   Den är från Ellos och jag har länkat till den i inlägget nu 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.