SKALDJURSTISDAG

tisdag, september 8, 2020 0 26

Fick sånt vansinnigt sug efter skaldjur idag så jag var tvungen att köpa lite gott & blandat i fiskeaffären på torget när jag hämtade ut paket förut.

Bara till mig och Inez, för Valentin skulle träna och fick vegetarisk pasta innan och mannen jobbar. Räkor, kräftor och krabba blev det, med aioli, bröd och mini-västerbottenpajer som jag slängde ihop snabbt.

SÅ gott.

Bästa tiden för skaldjur är ju nu, på hösten och vintern. Eller r-månaderna som man säger, september -april.

Gjorde lite snabb-must på ett gäng äpplen förut också, jag har ingen press utan kör i råsaftcentrifugen, pastöriserar ej då jag bara gör en till två flaskor åt gången som endast står några dagar i kylen innan de går åt. Ca 20 äpplen, två morötter och en halv citron tog jag denna gång, brukar ha apelsin istället för citron annars, och ibland ingefära också, jättegott och fräscht.

Liten plutt-paj i creme brulée-formarna, perfekt.

Mysigt med en liten skaldjursmiddag för två i det lilla köket, med tända ljus och mor -dotter -samtal.

Nu kom sonen hem så dags att rodda lite här innan läggning, måste slänga skalen också så vi inte vaknar i gammalt räk-os haha, typ värsta doften.

Hoppas ni har en fin kväll!

26

No Comments Yet.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.