UTILITY, ARMY & SAFARI

söndag, februari 16, 2020 2 16

Innehåller annonslänkar

En stil som jag gillar är utility-looken, mixat med army & safari i färgerna grön, beige och brun. Utility betyder ju verktyg så stilen syftar till moderiktiga arbetskläder kan man säga.

Tänk er Topgun goes safari ungefär.

Khakifärgade cargobrallor till en vit blus tex, snyggt som tusan.

Detta är ju ett mode som kommit och gått under åren och när jag gick på Tillskärarakademin här i Göteborg 2005-2007 och utbildade mig till Modist promenerade vi ibland bort till militärens överskottslager bortanför Qvibergs regemente där skolan låg och fyndade armybrallor, jackor mm. Ligger säkert på vinden hos mamma och pappa nånstans, kanske ska rota fram dem nu då 😉

En av mina stilförebilder är Julie Sariñana som driver bloggen och instagramkontot Sincerely Jules, älskar hennes stil och dessa är några av hennes looks jag pinnat på Pinterest just i den s.k utilitystilen.

Himla kul att detta är en av vårens stora trender tycker jag och jag har hittat mycket fint hos kedjorna.

Gina Tricot

Väska // Jacka // Solglasögon // Cargobyxor // Skjorta // Cargobyxor

H&M

Jumpsuit // Byxor beige // Jacka // Midjeväska // Byxor grön // Kjol // Skärp // Stövletter // Solglasögon // Fiskarhatt // Gröna sneakers // Beige Sneakers

Ellos

Skjorta // Jacka kamo // Jacka beige // Kjol // Klänning // Byxor

NA-KD

Jumpsuit // Kort jacka // Solglasögon // Pumps // Beige blus

Lite söndagsinspo till er denna stormiga regniga dag, har ni lika ruskigt?

Trodde huset skulle braka ihop i natt, hua.

Önskar er en mysig söndag, kram.

16
2 Comments
  • Fia
    februari 16, 2020

    Nja, utility betyder inte (bara) verktyg även om det kan göra det, utan det innebär något som är användbart på något sätt. Kan betyda nytta, samhällsservice och liknade synonymer! =)

  • Fia
    februari 16, 2020

    Förtydligar ytterligare: man kan kalla en verktygslåda för utilitybox, men det är för att den innehåller något användbart. Verktyg heter tools =)

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.