GÅRDAGENS ENKLA PLOCK

söndag, maj 19, 2019 2 10

Hej söndag med strålande sol & värme!

Älskar när väderappen luras åt fel håll haha, hade väntat oss en helg med bara regn men vi hade sol både igår eftermiddag och hela dan hittills idag, jippi!

Och varmt är det, så göttigt!

Igår var jag en riktigt trötter och hängde bara kring huset hela dagen, städade ur badrumslådor och sånt nödvändigt tråkigt.

På kvällen åt vi lite enkelt från charken, så himla gott, och skönt när det bara är att slänga fram och slippa tillaga.

Köpte en liten flaska vin, ett gott Raccolto från Cicilien. Dricker nästan aldrig rödvin, tycker det är gott men kan inte pga min migrän. Igår gick det bra, drack drygt ett halvt glas bara. Tog en tablett sen när jag la mig i förebyggande syfte och slapp skallebank idag, pjuh.

Våra ostfavoriter är framförallt Gruyere och sen älskar jag den där krämiga vitlöksrullen, som också är Inez favorit. Brie är alltid gott, smakar ju inte så mycket men är krämig och god till salta kex.

På köttsidan hade vi salami zero som är en svensk salami utan tillsatser, jättegod. Och sen är det faktiskt en svensk Bresaola också, från Jokkmokk och den var också smarrig.

Fint med mer och mer svenskproducerade alternativ.

Saftiga jordgubbar och kokosdadlar, jäklar vad goda de dadlarna är. Tycker inte mannen dock, han tycker inte dadlar är något vidare alls och då är han ändå halvmarockan haha.

Gillar ni plock och charkmat? Vilka är era favoriter isf?

Nu ska jag fixa lunch här till mina grabbar som precis kom hem från handbollsträningen.

Kram!

10
2 Comments
 • Lina
  maj 19, 2019

  Plockmat är ju så gott!! Gillar Fyrtornsost och Kaltbach creamy. Men sist provade vi Vesterhavsost tror jag den hette och den var inte dum den heller. Gillar också brie, men tycker den opastöriserade i ostdisken smakar mer och är krämigare och godare.

  • Catta
   maj 20, 2019

   Visst är det! Tack för osttipsen, ska provas 🙂 Ja Brie från ostdisken är såklart godast, denna är en Brie Benoit och riktigt krämig och god, gillar tryffelbrie också.

   Kram

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.