MIGRÄN

torsdag, april 18, 2019 0 7

Hej på er denna soliga skärtorsdag.

Här har jag nyss vaknat till liv igen efter ett och ett halv dygns migränanfall. Fullständigt vidriga 36 timmar med fruktansvärd smärta och hemska kräkanfall. Inga mediciner hjälpte denna gång utan det var sova som gällde. Har ju ganska starka grejer att ta men ibland går det bara inte att mota bort smärtan.

Min neurolog föreslår att jag ska gå igenom ett botox-program där man sticker i nästan 30 punkter i nacke och övre rygg, får nog ta tag i det nu. Har ätit förebyggande medicin i snart ett år nu som jag tar varje dag för att minska trycket i blodkärlen i hjärnan, hjälper bra jämfört med annan medicin som ofta bara verkat direkt smärtstillande med opiater som man bara blir slö och koko av..

Tar också saroten varje dag för att ”stilla” nervsystemet.

Sen har jag olika akutmediciner men de vill inte alltid jobba på rätt sätt ändå verkar det som. Så knäckande detta..

Tur att barnen är så stora nu att de kan hantera när sånt här händer, de var så duktiga igår och fixade egen frukost och var ute med Ebba på promenad. Jag fick hjälp att ta medicinen av en granne och mamma kom på sin lunch.

Tur jag klarade av att larma, tuppar ju av helt mellan varven nämligen.

Som tur är får jag de kraftigaste anfallen mer sällan nu, ofta huvudvärk men sist jag var så här dålig var för ett år sedan. Innan dess ca varannan månad, så den förebyggande medicinen hjälper mycket tack och lov.

Någon läsare som lider av kronisk migrän precis som jag?

Hur yttrar det sig och vad får ni för hjälp?

Nu ska ut och ta lite luft i det underbara vädret, herregud, rena sommaren ju! Glad att vara på fötter igen.

Kram

7

No Comments Yet.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.