DET GÅR UNDAN NU

tisdag, april 23, 2019 2 7

Det exploderar i trädgården nu efter all sol och värme, så himla härligt! Ja det lilla som kan explodera i vår lilla skrutt-trädgård då..

Den är allt annat än vacker, men jag har en vision om att den ska bli ok iallafall. Vi har ett gavel-radhus med gaveln i söderläge där jag har två rabatter på var sida om ett stenparti under vattenslangen som sitter på väggen där. Tegelväggen.. hua, jag gillar verkligen INTE tegel, vågar t.o.m säga att jag tycker det är riktigt fult. Förlåt men jag kan inte rå för det. Tåligt och i princip underhållsfritt visst, men fult.

Tur att vi har ljusgråbeige träpanel på fram och baksidan (med vitt runt fönster och dörrar) så jag slipper se teglet när jag ligger på altanen haha.

Tulpanerna slår ut en efter en nu och pionerna är på god väg. Ingen direkt eftertanke när det kommer till planteringen i dessa rabatter, men är glad att jag fått ner lite i jorden under åren.

Gräsmattan ska vi fixa så den blir fin nu, stenar ska fyllas på i halvcirkeln, som jag fixade till där mot väggen förra sommaren. Hade gräsmattan ända upp emot teglet förut och eftersom det blir stekhett här på sommaren så blir det bara gult och tråkigt. Blev finare med stenarna där.

Kom på nu när jag ser bilden ovan att jag måste köpa nytt fäste till slangen, helt sönderrostat haha.

Bilderna på Valentin tog jag för ett par dagar sedan och sen dess har det börjat slå ut lite på äppelträdet också, det är sagolikt vackert när det blommar så hoppas på mycket blom!

Och syrenerna som skymtar något, bästa bästa när de blommar.

Det vita planket byggde vi förra sommaren, skönt med lite högre när man bor så tätt. Satt lika högt innan men gammalt och fallfärdigt.

Blev inte precis som jag ville men funkar.

Min stora älskling med ett fat sommar!

Det var en liten glimt från vår lilla täppa.

Nu ska jag hämta in min lilla för att ”göra kvällen”.

Kram

7
2 Comments
 • Agnethe
  april 23, 2019

  Det går att måla tegelhus. Vi har målat vårt hus vitt. Var brunt tegel innan. För tio år sen. Det har funkat. Är fortfarande vitt.
  Det blev jättebra.

  • Catta
   april 23, 2019

   Ja jag vet ju det och det hade varit sååå fint! Men tyvärr är vårt radhus en bostadsrätt så vi äger inte fasaden och kan därmed inte göra som vi vill när det kommer till såna lite mer avgörande grejer för utseendet på fasaden.
   Så tråkigt..

   Härligt att det blev så bra på ert hus och att det fortfarande är vitt och fint 🙂
   Kram

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.