VISKOSMATTAN PÅ PLATS

torsdag, januari 10, 2019 2 13

Innehåller annonslänkar

Hej på er!

Här har jag ledig torsdag och fick tillfälle att lägga nya mattan på plats och sen knäppa några bilder, tyvärr är det riktigt grått ute och då blir även mina bilder lite grå och tråkiga. Jag har ju ff inte efter alla dessa blogg-år lärt mig hur man ställer in funktionerna på kameran efter ljusförutsättningar osv. Har helt enkelt inget tålamod för sånt haha. En fena på att redigera är jag inte heller men men..

Nu har mattan Trastvere från Jotex kommit på plats iallafall och jag håller på att känna in lite om den passar bäst här vid soffan eller om den ska få ligga under matbordet, hmm. Gillar färgen jättemycket men är inte helt säker på hur bra den passar in här egentligen. Fasen att det ska vara så svårt! Kanske skulle vi haft en gråbeige istället, eller så får vi kanske fundera på att byta sofftyget.

Hur som helst så tycker jag att kvaliteten på mattan känns över förväntan, riktigt vacker lyster och den blev platt och fin på en gång när jag la ut den. Så för er som funderar på en liknande, jag rekommenderar den verkligen!

Trots att mattan är 2×3 meter och större än förra mattan så ser den liten ut på bilderna, men den sticker faktiskt ut på bägge sidor om soffan, precis som rekommenderas när man pratar om att välja rätt storlek på matta till soffa.

Så himlans svårt att få rätt färg på mattan på bilderna, men den är inte jätterosa precis utan mer champagne/varmbeige, beroende på ljus såklart. Bild två och tre visar rätt bra tycker jag.

Bord 1 Ellos // Bord 2 Ellos // Bord 3 Jotex

Sitter nu i soffan och gluttar lite på mattan, samtidigt som jag surfar runt i soffbords-djungeln och det är fasen inte lätt alltså, men jag vill ha ett nytt här. Finns ju ett enormt utbud av fina bord jag kan tänka mig, dock kanske de flesta ligger över min tänkta prisklass..

De tre ovan tillhör kategorierna budget till mellan skulle jag säga medan de nedan är dyrgripar från designermärken. Med undantag för ett alternativ, som iofs bara är ett ”halvt” bord..

Bord 1 Nordiska Galleriet // Bord 2 Newport // Bord 3 Nordiska Galleriet // Bord 4 DesignOnline // Bordskiva Vida XL // Bord 6 DesignOnline

Undantaget jag syftar på är glasskivan, som är en rund bordsskiva med 80 cm i diameter, som man själv för hitta/tillverka underrede till, och det är ju den tanken jag har. För det kan nämligen bli ett riktigt kap då skivan endast kostar 409:-, kanon för en DIY-sucker som jag! Har flera idéer på underreden men inte bestämt än.

Skivan finns i flera storlekar och i både klarglas och svart glas. Även rektangulära och kvadratiska bordsskivor finns hos Vida XL och ni hittar hela utbudet här.

Mina två stora favoriter i collagen är definitivt de två till vänter i det understa collaget. Det understa av dem Pedrera från Gubi har jag suktat efter i många år men har inte varit prio med ett såpass pricy bord. Fördelen med designermöbler är att de ofta har ett väldigt bra andrahandsvärde så det kan ju ses som en investering på sätt och vis.

En bord i antingen sten eller glas kommer det sannolikt bli hursomhelst, vilket tycker ni skulle passa bäst! Antingen svart underrede eller svart stenskiva tror jag skulle vara finast, behövs lite kontrast.

Nä nu ska jag ut på långis med Ebba, sen cykla till Hemköp på torget och hämta paket från hm och sen är det dags att hämta kidsen som sluta 13.20 och fixa mellis till dem.

Kram!

13
2 Comments
 • AnnCatrin
  januari 14, 2019

  Åh, jag älskar mattan! Ja jag skulle våga påstå allt i ert fina hus 🙂
  Tack för all inspo du delar med dig utav.

  • Catta
   januari 14, 2019

   Ja visst är den vacker! Tack snälla du, vad glad jag blir!
   Tack för att du kikar in💕
   Kram

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.