VINTERBAD & BASTUHÄNG

tisdag, januari 22, 2019 5 16

Vackraste färgerna i söndagens solnedgång här på västkusten, wow vilken fin eftermiddag vi fick.

Snicksnackade med min vän J på telefon och frågade varann vad vi skulle göra denna söndagen varpå hon sa att hon nog skulle gå och basta. Det vill jag också göra sa jag, och vilket bra beslut ändå för det var ju bara hur härligt som helst där ute på ön denna vindstilla söndag med kav lugnt hav.

Björkö ligger inte så längt ifrån oss, vi bor liksom på andra sidan vattnet bara men det innebär ändå en liten bilfärd plus färja så det är inte så att vi sticker ut titt som tätt men så mysigt när man väl gör det.

Valentin var krasslig så J stannade hemma med honom, min man var ändå inte sugen. Hur man nu inte kan vara det liksom?? Han missade nåt kan jag säga. Nästa gång får de haka på. Jag, Jossan & våra små tjejer hade det lööövely.

Men ser ni !! Det ser ut som rena rama sommarkvällen men vi kanske endast hade några ynka plusgrader, vattnet runt 3 typ?! Och tänk då hur det kan vara så himla härligt, samtidigt fullständigt bedövande kallt, att kliva ner i havet mitt i kalla januari. 30 minuter i 80-gradig bastu är såklart anledningen till att det blir så skönt. Vilken grej alltså! Kan knappt minnas när jag gjorde det sist, men nån gång under uppväxten på Hönö, där fanns en bastu nära Hedens hamn där vi hängde ett ungdomsgäng ibland.

Iiiiiiiiiiiii så kallt!!!

Otroligt vackert läge, och det var faktiskt molnigt när vi åkte ut men så sprack det upp och blev en så vacker brinnande solnedgång, går inte att visa på bild men det var så fint så fint. Och jag kände mig sjutton som en ny människa efteråt, vilken boost för blodomloppet! Inez var säkert i 10 gånger, jag typ 6.

Har jag någon läsare som är flitig vinter-och bastubadare kanske? Ja då vet ni ju hur galet härligt det kan vara.

Måste nog starta bastuklubb här i Torslanda nu haha, frälst.

Hade med mig kameran men har inte orkat ladda över bilderna så fick bli mobilpics, knäppte knappt några med kameran ändå, ville njuta så några snabba med Iphonen fick duga.

Kram & trevlig kväll!

16
5 Comments
 • Kristin
  januari 22, 2019

  Jaaaa vi startar bastuklubb!!! Jag är på 😀 Helt ljuvligt ser det ut. Kram

  • Catta
   januari 23, 2019

   Ja men tänk så gött det hade varit! Perfa nere i Tumle egentligen, göra om gamla simskolehuset 😉

   Kramis

 • Heidi
  juni 2, 2019

  Gärna vinterbad i Torslanda/Tumle! Så svårt att få med sig någon som uppskattar det.,

 • Linda nilsson
  januari 7, 2020

  Hej! Här är en torslanda bo som är lite sugen på att vinterbada! Känner dock inte till någon bastu! Jag har försökt söka på Facebook för att se om det fanns någon grupp eller likande för oss som var lite sugna på att testa lite vinterbadande men inte lyckats hitta något här i torslanda . Någon som vet ? Bor i röds så inte allt för långt från tumlehed 😃

 • Caroline
  september 10, 2020

  Vill verkligen också vinterbada! Är det någon som vet om det i alla fall finns en stege som är i året om i Torslanda (då det inte finns nån tillgänglig bastu vad jag vet…)?

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.