TORSDAGSGOSET

fredag, januari 18, 2019 0 8

Innehåller annonslänkar till Newport

Den lilla svarta var inte sen med att lägga beslag på den nya pläden när jag la den i soffan, det ska vara mjukt och gosigt om det ska duga för henne. Helst en fluffig kudde att bulla upp under hakan vill hon ha också.

Så mysigt att sitta bredvid henne och läsa en tidning i soffan, som jag gjorde igår på min lediga dag framför nyhetsmorgon på tv. Hon är vårt lilla lyckopiller och stressen släpper typ direkt när man har henne nära (förutom ibland när hon är rastlös och lite stissig haha). Tänk vilken helande effekt djuren faktiskt har på oss människor, minskar risk för hjärt och kärlsjukdomar, minskar risk för depression, ger bättre sömn (ok inte alltid haha), sänker kolesterolet, förebygger allergi mm. Hoppas på att få se fler djur i vården eftersom det visat sig hjälpa så många.

Visste ni förresten att barn som före sex månaders ålder exponerats för pälsdjur löper mindre risk att utveckla allergiska sjukdomar, hösnuva och eksem? Så tvärtom mot vad en del anser att man ska hålla pälsdjuren borta från bebisar så ska man gärna ”utsätta” dem för det. Och yes, vi har Ebba i sängen och har haft i barnens sängar från start.

Säger som Agnes Wold (professor i klinisk bakteriologi) sa när hon fick frågan av Skavlan om man kan ha hunden i sängen. -Ja vad ska man annars ha hunden till? Haha, älskart. Och skönt att veta att det enligt en sån expert inte är ohygieniskt att ha det.

För den som är intresserad så har hon skrivit en intressant artikel om bacillskräck som ni hittar här.

Den nya pläden kommer iallafall från Newport och tjock och silkeslen och den finaste konstpälsen. Den finns här men tyvärr är det inte rea på den längre men jag lyckades haffa den till 70%.

Riktigt varm och go är den och märket heter Whistler och det finns flera pälsiga produkter, som kuddar, plädar, julgransmattor/strumpor mm i vitt och olika bruna nyanser här.

Newport har mycket fint men mycket är också dyrt, hittat en drömfåtölj bland deras nyheter som jag är lite hooked på, men det är bara att släppa och kolla efter ett billigare alternativ. Kanske ska leta efter något på Blocket eller auktion att klä om!

Nä nu ska jag sätta igång med fredagsmaten, som blir… barabampampampaaa… tacos! Yes, tacofriday för mig och kidsen, som just nu är hos grannarna och snusar 1 vecka gammal liten ljuvlig bebis, alltså sååååå söt! Blir så sugen på en till..

Trevlig helg!

8

No Comments Yet.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.