DRÖMHELG

söndag, augusti 14, 2022 0 0

Så ljuvligt att vi fick sånt här väder sista helgen innan sommarlovet är slut och skolorna börjar igen, att få maxa njutet med salta bad, båt och sola på klipporna.

Valentin skulle egentligen spelat match idag men den blev inställd och när det är sånt här väder kan jag känna lite tacksamhet över det, vill så gärna ha så mycket familjetid som möjligt innan allt drar igång nu till veckan med intensiva dagar fyllda av idrottsaktiviteter för kidsen.

Igår tog vi båten till Knippla, svärmor var gullig och tog hand om Ebba så vi slapp stressa tillbaka, vi kan ju inte ta med henne längre då hon inte klarar sol och värme speciellt länge gamla pälsklingen.

Älskar verkligen Knippla, denna karga pärla vi når på ca 10 minuter med båt från vår hamn. Myllrande hamn, mysiga restauranger, fantastiska badställen och vackra hus. Min favorit bland alla 10 öarna här som ligger längst ner i Bohuslän och där jag är uppvuxen på en av dem, Hönö. Många säger Göteborgs norra skärgård om dessa öar men att kalla dem Bohusläns södra är mer korrekt, även om de ligger precis utanför Göteborg.

”Ankis” är bästa badplatsen tycker vi, den ligger i väster och har vackraste glittret och solnedgången här är magisk, goa klippbad. Vi är ju som fiskar i vår familj, och igår var jag i riktigt länge, och jag dyker hellre under ytan än simmar uppe på. Letar fynd på botten osv, blir som ett barn verkligen haha.

Vi började dagen vid ”Badet”, där finns det bryggor och hopptorn, ligger i sydostligt läge och här har man morgon och dagssol, ligger skyddat och härifrån hade man sett över till vår hamn om inte Björkö hade skymt sikten, så väldigt nära hem.

Här har vi den, den lille korte tjocke som vi säger till vår fina Uttern. En liten men naggande god bowrider, som vi förmodligen kommer sälja pga tidsbrist men jag vill verkligen ha den kvar..

Nog babblat, nu ska vi packa badväskorna på nytt för en dag på holmarna, och det blir bort mot Vinga till idag.

Önskar er en strålande augustisöndag!

KRAM

0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.