ODLA ÄR LIVET

torsdag, juni 2, 2022 0 0

Reklam i samarbete med Impecta

Underbara sommar och odlingstider, det är verkligen livet att odla tycker jag och jag önskar jag hade haft minst dubbelt så många timmar om dygnet under just sommarperioden så jag hade kunnat lägga mer tid i trädgården än jag just nu hinner med.

Lite frön och lökar har jag dock hunnit peta ner i jorden och jag hoppas på grönska i trädgården ända in i november och en av mina favoriter är rosenskäran Sweet Dreams som jag sår varje år. Vackert svävande blommor som är enkel och tacksam att odla. Jag har tidigare försått dem men de senaste två åren har jag sått fröna ute direkt, fungerar lika bra men bli något senare blomning. Vi bor ju inte så stort så det är jobbigt att driva upp en massa växter inomhus pga platsbrist.

Drömmer om ett uterum eller växthus, där jag kan odla allt möjligt och slipper oroa mig för frost och där jag kan odla en massa krukväxter som Afrikas Blå Lilja, Passionsblommor, Ginko och annat vackert från frö till planta. Fröer till olika sorters fleråriga krukväxter finns hos Impecta.

Brukar bli en mix av blommor och ätbart i mina odlingar varje år, rädisor är tacksam, växer snabbt och är gott i ljummen potatissallad till grillat tex.

Tomater är ett måste också, likaså jordgubbar och olika kryddväxter, väldigt trevligt att gå ut och plocka efter hand under säsongen. Lyxigt faktiskt.

En rosenskära med mer fluff än Sweet Dreams får bli årets nyhet i trädgården, sådde den i mitten av maj och de flesta av fröerna har nu börjar gro och växa, håller tummarna för att de trivs i pallkragarna för jag vill ha massor att ta in som snittblommor.

Det fina med att odla är att det kan ju alla göra oavsett storlek på boendet, oavsett om man bor i lägenhet eller hus, med eller utan trädgård, uteplats och balkong.

Odlar ni? Och i så fall vad odlar ni helst?

KRAM

0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.