EBBA

lördag, november 13, 2021 5 0

Har ni sett en sötare gammal dam?

Vår fina Ebba, hon har blivit så gammal, nästan helt döv och jag tror hon kan ha börjat bli lite senil också. Hon verkar så förvirrad ibland, och ängslig. Hon blir 14 år till våren så hon har varit med väldigt länge, vi skaffade ju henne innan barnen och barnen har aldrig levt utan henne så tanken på den dagen hon inte finns mer får mig att gå sönder inombords. Älskade fina Ebba.

Det är vår första hund så det kommer vara första gången för oss alla att mista en och det går knappt en dag utan att jag tänker på att den dagen kan vara nära.

Försöker skaka bort det och tänka att en dag ska hon dö, men alla andra dagar ska hon leva, men det är verkligen svårt att finna tröst i det ändå..

Väldigt glad och tacksam över att vi har fått ha henne så länge ändå, bägge hennes syskon är borta sen några år och hon är en riktig liten krutkärring, trots sin övervikt och oroliga själ. Alltid varit en riktig mjukis, kärlekstörstande gumma. Gråter kvittrande när hon vill ha uppmärksamhet, tålig som bara den när det gäller barnen, de kunde snubbla över henne, hålla i både svans, öron och tassar utan att hon brydde sig. Gav försiktiga små pussar och titta på oss vuxna för bekräftelse om att hon gjorde rätt. Valentin och Inez delade sin mat syskonlikt med henne, all mat, från gröt, till glassar och frukt. En tugga till Inez, en till Ebba..

Något av det finaste man kan ge sina barn, att låta dem växa upp med djur. Att tidigt lära sig ta ansvar över en annan varelse, känna empati och kärlek för andra och få en trygghet i sig själv som jag tror djuren ger på ett annat sätt än vi människor.

Bästa lyckopillret ♥️

Lilla fina grånos.

Någon av er som har eller har haft en hund med hög ålder, berätta gärna lite om deras åldrande, jag har mest vänner med yngre vovvar utan de problemen Ebba har.

En till jobbig grej är att hon måste ut och kissa oftare nu, som när hon var valp nästan, tror hon har svårare att hålla sig länge och segast är det när hon vill ut mitt i natten. Men då släpper vi bara ut henne i trädgården, orka ta på sig liksom för att knalla ut på promenad kl 03 haha.

Ibland tänker jag att hon kanske är lite senil och inte minns när hon var ute senast och tror att det är dags för kiss igen, vad tror ni, kan det vara så?

Önskar er en fin lördag!

KRAM

0
5 Comments
 • Susanne
  november 13, 2021

  Så fin kärleksförklaring till er söta Ebba! Blir varm i hjärtat…
  Förstår att hon betyder mycket för er, hon är ju en kär familjemedlem.
  Tack för en fin blogg, trevlig helg!

  • Catta
   november 14, 2021

   Tack, det är verkligen en speciell kärlek och det gör så ont att hon inte kommer finns så länge till. Men hon har givit oss så mycket och det är jag så glad för.
   Kram

 • Malin
  november 14, 2021

  Hej!

  Å mitt hjärta går sönder ❤️ Så fin hon är Ebba.
  Jag har berättat för dig förut om vår grandis som blev 11 år och vi fick ta bort 2018.
  Vi hade honom också innan våra pojkar kom.
  Var även det våran första hund.

  Kram ❄️ Malin

  • Catta
   november 14, 2021

   Helt underbart med hund, ger så otroligt mycket på många sätt, men gud va smärtsamt att en dag mista. Förstår inte hur jag ska klara den dagen..
   Ja jag minns att du berättade det, så tungt det måste varit för er alla, man vill att de ska leva för evigt.
   Ibland kan jag bli arg att vi ens skaffade hund för man vet ju att de inte lever så länge och jag är så rädd för sorgen jag kommer känns, men samtidigt ger de en kärlek som jag jag inte hade velat vara utan.
   Kram

 • Agneta
  november 15, 2021

  Ni kommer att klara det. För antagligen kommer ni märka att Ebba inte mår så bra, att hon inte orkar längre. Och med all kärlek vi har för våra djur, vill vi ju göra det bästa för dem. Så var det med vår 11-åriga cockerspaniel som fick en leversjukdom. Han hade ont, det syntes att han inte mådde bra och medicinerna hjälpte inte. Så i all sorg blev det ändå en fin stund när han fick ro, det finns inget alternativ. Ett halvår senare kunde vi tänka på ny hund, nu har vi en wheaten terrier. Livet går vidare. Och med ett husdjur fylls livet med ännu mer kärlek ❤️

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.