RECENSION DORYSSA SEASIDE RESORT SAMOS

måndag, augusti 16, 2021 0 0

Hej på er!

Då tänkte jag sammanfatta lite hur vi hade det på Samos och hotellet Doryssa Seaside Resort där vi bodde i en vecka, vad vi tyckte om resan i allmänhet, mat, rum, service, området osv.

Vi bokade vår resa med TUI och det var bara en vecka innan avfärd för vi var lite osäkra på om vi skulle göra det eller ej i dessa tider. Vi skulle egentligen åkt till Domes Zeen i Chania med Ving när mannen fyllde 40 i juni men det blev inställt pga av för få bokade på flyget från Göteborg, flyttade fram den resan till 5 aug men den blev också avbokad av samma anledning och alla flyg från Göteborg till Chania med Ving ställdes in. Kunde åkt till Heraklion men då hade vi fått byta hotell och det ville vi inte så vi bokade av helt. Såhär i efterhand känns det helt ok även om vi verkligen hade längtat efter den resan till just det hotellet. Smittoläget på Kreta är inte bra nu så hade inte velat dit ändå, Samos har inte drabbats av viruset i nån större utsträckning alls så kändes tryggare att boka en resa dit istället.

Inför resan fyllde vi i PLF och tog covid-test alla i fyra i familjen (inget krav på barn under 12 men gjorde för säkerhets skull), hade kopior på negativa resultaten med oss, ett krav för inresa. Jag blev dessutom snabbtestad direkt vid ankomst på Samos, ungefär en i varje sällskap blev det. Vi tog också PCR-test på Landvetter när vi landade hemma igen. Alla friska och krya, så skönt.

Restriktionerna på Samos är munskydd inomhus, i kollektivtrafik och i taxi. Utomhus fritt, förutom vid stora folksamlingar, men några sådana var det inte. Grekerna var otroligt trevliga och välkomnande så kändes himla bra.

Transfern från flygplatsen till hotellet är bara på 5-10 minuter så mitt tips är att ta en taxi, så slipper man vänta på alla sega som ska på bussen, sorry men man undrar ju ibland vad folk pysslar med alltså..

Hotellet består av två delar. Village-delen där vi bodde och som är precis som en grekisk liten by med små vackra hus i olika färger, små butiker, gränder och ett torg med kyrka och grekisk taverna. Seaside-delen som ligger i huvudbyggnaden med poolområdet utanför, aktivitetsområde, snackbar, restaurang och intill stranden. Village-delen har också stranden framför sig och det är nära till allt vart man än bor, inga långa avstånd att ta sig.

Ovan står jag utanför restaurangen där de som bor i village-delen äter frukost och jag älskar alla detaljer på området likt vattenkällan här.

Här ser ni framsidan av vår frukostrestaurang, med byn till vänster, huvuddelen till höger och havet rakt utanför. Man kunde sitta både inne och ute. De som bor i byn äter frukost här men lunch och middag i huvudrestaurangen. Vi hade all inclusive, dels för att vi har varit så nöjda med det innan och dels för att det var väldigt prisvärt.

Var dock inte helt nöjda med maten och drycken på detta hotellet, absolut mycket att välja på och så men maten kunde vara lite för kall ibland och drycken lite för varm. Skulle ge 3/5 i betyg och det är ändå godkänt, men vi har ju varit på så fantastiska ställen under våra tidigare resor med a la carte restauranger i toppklass som ingått i all inclusive. Här var det bara buffé och visst fanns det otroligt mycket variation på maten men kunde alltså varit varmare osv. Jag kan iofs leva på grekisk sallad och tzatziki som var grymt bra och sen tog jag mest fisk och skaldjur.

Frukosten var jättebra, grekiskt lantbröd älskar jag och sen fanns allt annat man kan tänkas vilja ha.

Inne vid buffén var det handsprit och plasthandskar på för att ta maten och munskydd, det tog man sedan av vid bordet.

Förutom hotellets bufférestauranger finns det även ett grekiskt café/restaurang och en fin sushirestaurang på området, samt en riktigt härlig beachclub på stranden precis vid hotellområdet som heter Asterias, visar det längre ner.

Några mobilpics från lunch, middag och kväll. Tar väldigt sällan bilder just när vi äter, nån zon måste vara lite fredad från fotandet, ogillar att telefoner tas fram överhuvudtaget kring ett matbord faktiskt men ibland så.

Här skymtar huvuddelen, den inte lika charmiga delen av hotellet om man frågar mig, men här finns lite större rum om jag inte har fel. Här ser ni också poolområdet, ett väldigt lagomt sådant utan en massa rutschkanor och annat som skapar för mycket stoj, kan vara rätt skönt.

Tidig morgon vid poolområdet, vi fick ställa klockan för att paxa solsängar runt poolen, alla gjorde det och det är så det funkar här sa personalen. Fanns iofs ganska gott om dem och på stranden finns det jättemånga. På stranden kostar det dock 7 € för två solsängar med parasoll om dagen, 35 för en vecka.

I poolområdet finns en stor pool, en lite mindre barnpool och en ganska stor bubbelpool.

Badvakt hela dagen och poolbar med snacks, enklare rätter och dryck. Fräscht och fint.

Här ser ni hur nära hotellet ligger stranden, perfekt läge verkligen och jättefin strand. Klappersten på stranden och jättefin sandbotten ute i vattnet. Väldigt klart vatten och har blå flagg för sin höga kvalitet.

Ovan skymtar uteserveringen av huvudrestaurangen. Folktomt ut på mina bilder men jag vill inte fånga så många andra på bild så hittar mina luckor när det är stängt osv 😉

Var ganska mycket folk här faktiskt, mest skandinaver, holländare och greker. I byn tror jag det var fullbokat, i huvudbyggnaden kanske 80% för såg tomt ut på en del balkonger hela veckan. Skönt att det inte var fullknökat faktiskt.

Vi är inget stort fan av stränder i vår familj då klippor är vår grej men eftersom det var klappersten och inte blåsig pudersand så var det ganska gött här, och så fanns det brygga med, härligt.

Längre bort på stranden fanns det lite vattenaktiviteter och alla utom jag i familjen tog sig en tur i en stor soffa i full fart bakom en båt, det tyckte de var kul.

I slutet på stranden kommer man till Pythagorion stad, drygt en kilometers promenad från vårt hotell så väldigt nära och den lilla hamnstaden är supermysig.

Här bodde vi, längst upp i kuben i det vitblå huset. Enkelt rum med en dubbelsäng, en extremt liten våningsäng (150 lång bara haha) och två extrasängar. Extrasängarna och våningsängen var tämligen hårda så Inez sov mellan oss den lilla räkan 😉 Vår säng var rymlig och superskön verkligen. Bra AC på rummet (kolla så rummet har det när ni bokar, tveksam om alla har).

Vi hade en ganska rymlig uteplats utanför vår entré, men vi såg några som var mycket mysigare runt om, jag är ju svag för det vackra. Bougainvillea som klättrar osv.

En glimt av vårt lilla stökiga rum, enda jag tog tror jag så ni får ursäkta att det är ostylat. Lite blått badrum, minibar och hyfsad förvaring i hallen, helt ok rum men oj vad vi har bott bättre och betydligt större.

Här se ni Asterias jag nämnde lite längre upp, en restaurang och beachclub med dj som spelade skön lounge och clubmusik. Detta verkar vara ett av grekernas favoritställen för speciellt på helgen var det fullsmockat med greker, augusti är ju deras stora semestermånad så säkert extra många här då.

Maten ska vara magisk men vi åt aldrig här, fokus på fisk och skaldjur tror jag. Man måste gilla ganska hög musik för att trivas här för det var untz untz haha. Grymt fin cabanas och solsängar på stranden framför restaurangen och underbar inredning om ni frågar mig. Trendigt ställe.

Ett ställe för lunch, middag, goda drinkar, clubmusik, salta bad och skönt häng. En dag med tjejgänget här hade varit himla nice.

Passade på att fota på morgonen innan det öppnade, visst är det fint!

Ett par bilder från Pythagorion, staden som fick detta namn 1955 (tidigare Tigani) efter matematikern och filosofen Pythagoras som föddes i staden. Stadens hamn anses vara den äldsta anlagda hamnen i medelhavet.

Älskar alla färgglada små fiskebåtar, varvades med lyxyachter, segelbåtar och sightseeingbåtar.

Första gången vi var på Samos och vi hade en toppenvecka, trots den otroligt höga värmen, hade 45 grader i skuggan första dagen, andra 42 för att sedan gå ner till runt 35-38 sista tre dagarna. Hot hot hot och inte mycket ork för utflykter men vi är nöjda ändå, en riktig slappevecka var precis det vår familj behövde.

Annat smått och gott att nämna är att flygtiden ner tog 3 timmar och 10 minuter och hem ca 3,5 timma. Landningen är ofta lite turbulent på Samos för man flyger ner över/mellan bergen för att nå en kort landningsbana i riktning mot havet/stranden och inbromsningen är ganska hård. Något piloterna berättar innan landning och de landade superproffsigt.

Planen lyfter ganska nära hotellet och ljudet kan uppfattas störande men vi tyckte bara det var coolt, uppfattade att alla lyft var på dagen så inget vi hörde på natten/morgonen eller så.

Mer om hotellet hittar ni hos TUI här och har ni några frågor om nånting ni tycker jag missat så får ni gärna göra det i kommentarsfältet.

KRAM

0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.