LÖRDAGSDRINKEN

lördag, maj 22, 2021 2 0

Godkväll!

Gick ifrån tv-soffan en stund då barnen valde att sätta på en Sune-film de sett en sisådär femtioelva gånger haha, nog för att de är sjukt roliga och bra men nån måtta får det vara haha.

Här har vi haft en lugn lördag med mest hemmahäng. Jag och Inez var iväg och shoppade en snabbis, hennes bästis fyllde år igår så vi köpte present. Sen tillbringade Inez resten av dagen hos dem med poolbad och vattenslide och allt vad de höll på med för kul i det oväntat vackra vädret vi fick idag. Trodde det skulle regna mer eller mindre hela dagen men vi har haft kanonväder! Lite blåsigt för båttur men i trädgården har det varit lovely!

Nu på kvällen blev det grillmiddag och jag gjorde en fräsch roséspritzer till mig och mannen. Min mamma gör så god flädersaft som hon fryser ner i lådor (har kvar från förra året) och det är banne mig bästa drinkgrunden tycker jag. Iom den höga sockerhalten så fryser det aldrig helt utan blir som sorbét ungefär så det är lätt att skopa upp lite med en sked och lägga i ett glas med is och toppa med lite annat gott. Idag blev det rosé, sodavatten och färsk timjan. Fräscht och gott!

Jag vaknade med migrän idag och som ni kanske vet så är ju alkohol a big no no om man lider av just migrän, men procenten blir ju väldigt låg när man spär ut vinet så här och jag mådde bättre under eftermiddagen så unnade mig lite 😉

Äter förebyggande medicin varje dag mot migränen men ibland slår den till ändå, dock sällan de senaste åren tack och lov sen jag fick hjälp världens bästa neurolog. Grymt tacksam över att jag tillslut fick rätt hjälp efter halva mitt vuxna liv med opioider på missbruksnivå som flera slarviga allmänläkare förskrivit i alla år.. tänk så många inkompetenta läkare det finns. Neurologen var så arg så han tyckte en anmälan var på sin plats mot dessa läkare som så glatt skriver ut knark till folk istället för att remittera vidare för riktig utredning.

Jag har alltså varit tablettmissbrukare, föreskriven av legitimerade läkare.. starkt beroendeframkallande dessutom.

Nu äter jag istället två förebyggande mediciner som inte är beroendeframkallande och som inte påverkar mitt omdöme. En för nervsystemet och en för blodtrycket, så nu är jag mer smärtfri, både i kropp och knopp. Underbart och min svåra smärta har att göra med skadat nervsystem i kombination med blodkärlsystemet och saroten samt en medicin som man normalt behandlar hjärtsvikt med håller detta i schack, coolt va!

Kom lite ”off topic” där, kanske inte trevligaste lördagsämnet men ibland åker de där tankarna ut i skrift..

Ha en fortsatt fin kväll och ta hand om er.

KRAM

0
2 Comments
 • Camilla
  maj 23, 2021

  Hej toppen du fått hjälp! Äter du Saroten?
  Äter också Saroten men blir så seg (tar 2 tablett på kvällen)
  Uppskattar du skriver om det och många lever m smärta.
  Tack för fin blogg & all inspiration.

  Kram Camilla

  • Catta
   maj 23, 2021

   Hej! Ja i två år ganska exakt har livet varit så mycket mer smärtfritt, grymt tacksam.
   Tar också 2 tabletter på kvällen och visst blir jag seg och slö men utan kan jag inte sova för jag får nervsmärtor i hela kroppen. Ibland när jag glömt hämta ut eller förnya recept och jag har gått utan medicin i flera dagar så blir det superjobbigt direkt så de gör verkligen otrolig skillnad.
   Det är såklart jobbigt med segheten också och det är värst på helgerna när jag inte ställer klockan, då kommer jag knappt upp ur sängen och övriga familjen får väcka mig annars hade jag sovit hela dagen antagligen.
   Känner mig ofta bakis på helgerna också.

   Jag piskar liksom upp mig på vardagarna, tar medicin och sveper kaffe tidigt. Skulle aldrig kunna snooza för då hade jag aldrig kommit igång tror jag.
   Högt larm och hoppa ur sängen får jag göra liksom haha.

   Tack för att du uppskattar att jag skriver om smärta, en del uppfattar det säkert som att man bara gnäller och klagar men jag tycker det är viktigt.
   Bra om vi kan hjälpa och stötta varann, hitta vägar till att göra livet lättare, för ibland är det verkligen supertufft.
   Man märker sällan det på mig men jag är en person som gråter och kommer igen, och det är min familj som får se mig på botten ibland.
   Ändå glad över att jag har förmåga att njuta av livet och hitta styrka som håller mig ovanför vattenytan men skulle ljuga om jag sa att jag inte golvas av mina krämpor ibland..

   Stor kram och hör gärna av dig om du skulle har lust att skriva mer om detta, du kan maila på cattaljuvamagnolia@gmail.com också om du skulle vilja.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.