HUR DET GÅR MED TRÄNINGEN?

torsdag, maj 6, 2021 2 0

Innehåller annonslänkar

Hej på er!

Det där med träning alltså, så så viktigt men också så så svårt att få till ibland. Håller ni med eller är regelbunden träning något självklart i era rutiner?

Min läkare sa ju efter min operation att jag måste se till att köra minst tre pulshöjande pass i veckan för att min tarm ska ha en chans att fungera hyfsat och att jag ska slippa ytterligare operation snart. Jag löper stor risk för tarmvred och får alltså inte få stopp i kanalen om man säger och då är kost och motion tillsammans med movicol livsviktigt för mig att sköta regelbundet.

Jag är en person som avskyr just känslan av att träning är ett måste, jag klarar heller inte av att göra samma form av träning flera fasta tider i veckan. Kanske för att det inte funkar med fasta pass i mitt liv just nu men faktiskt mest för att jag helt enkelt inte skulle klara av att känna mig bunden till något som träning, som jag hellre hittar i allt jag gör i vardagen. Hundpromenader, cykelturer, hoppa studsmatta med barnen, gymnastik och yoga med barnen på altanen eller i vardagsrummet, simma på sommaren, jogg eller pw då och då, långpromenad med mannen eller vän.

Dock var yogan jag gick på en gång i veckan under vintern något jag hade kunnat tänka mig att fortsätta med varje söndag, nu har de tyvärr bytt tider och tisdagkväll kl. 20 kan jag aldrig för antingen jobbar mannen då eller är fotbollstränare och Inez vill inte var ensam till 21:30 på kvällarna.

Så nu får jag yoga själv hemma istället, vilket jag gör lite då och då, samt korta tabata-pass. Passar mig perfekt och det är så lagom, så får nog säga att det går rätt så bra med träningen ändå.

Sen är det det där med vikten.. räcker att jag tänker en tanke så bränner jag kalorier, så det är viktigt att jag får i mig mat med mycket energi. Får inte äta för mycket åt gången utan flera mindre mål, så segt att tänka på tycker jag men men, bara att försöka göra mitt bästa.

Enkla redskap som ett gummiband att köra lite styrka med, går att variera i oändlighet och jag brukar hitta bra program på Youtube eller Pinterest.

Tabata är något jag gillar väldigt mycket, högintensiv intervallträning som jag kör en kvart 2-3 ggr i veckan. Yoga gör jag i ca 20 minuter per gång, ofta efter en lång promenad, också ca 2 ggr i veckan. Utöver det räknar jag in både cykla till jobbet, feja i trädgården, städa mm som en form av träning. Jag älskar att röra mig, men väldigt varierat.

Och sen älskar jag att vara upp och ner också haha, jo men huvudstående gör verkligen underverk för hälsan. När jag känner mig stressad eller deppig så går det oftast snabbt över efter att ha stått på huvud och andats en stund. Något jag gjort sen jag var liten.

Ursäkta mina lortiga fossingar men jag har gått barfota i trädgården haha, orka skor liksom.

Träningskläder är härligt med tycker jag, 24/7-plagg om jag får bestämma och detta set kommer från Stronger, tights här och sport-bh här. De har släppt en kollektion tillsammans med holländska youtuber´n Monica (här) där ett nytt leoprint är med som väcker mitt habegär.

Grym kvalitet på dessa och supersköna tights med hög midja osv, använt dessa flitigt i ett par år nu och färgerna är fina än. I sin allra senaste kollektion har Stronger kommit med somriga härliga pasteller som är SÅ fina, här.

Aimn har också släppt en ny kollektion, tillsammans med Bianca Ingrosso som heter Boss Babe. Fint budskap och fin kollektion, min favorit är det här setet i färgen Macchiato.

Nu ska åka och hämta min dotter hos kompis, ha en fin kväll!

KRAM

0
2 Comments
 • Eva ahlqvist
  maj 6, 2021

  Powerfulgraceclub har superbra yoga och intervallpass både på instagram och deras hemsida,

  • Catta
   maj 7, 2021

   Tack snälla för tips, började följa deras instagram direkt 🙂
   Ha en fin dag!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.