FISKCURRY MED KOKOSGRÄDDE & LIME

tisdag, maj 4, 2021 0 0

Dagens lunch.

Ja det här var riktigt gott hörni, lagom med hetta och fräscht. Älskar ju fisk och den här rätten var snabb och enkel att laga, kommer jag göra fler gånger, fick ju tummen upp av mannen med.

När det gäller fisk så köper vi helst färsk men ibland är det himla käckt att köpa fryst torskrygg som man kan göra fisktaco av eller andra snabbrätter, och idag var en sån dag när jag inte orkade åka och handla så när jag hittade två bitar fisk i frysen googlade jag recept med torsk och kokosgrädde, hittade jag också en burk av nämligen.

Ingredienser:

4port ris

1 msk riven färsk ingefära

1 tsk sambal oelek

1 msk olja

1-2 vitlöksklyftor

1/2 msk gul curry

2 tsk tomatpuré

1/2 tsk salt

400 ml kokosmjölk

ca 600 g torsk- eller sejfilé (jag tog torskrygg som sagt)

1 lime

1 msk olja-salt och peppar

2 pak choi (hade inte det så tog romansallad istället)

1 dl cashewnötter

Gör så här:

Tina fisken om den är fryst. Koka riset, jag tog basmati).

Skala och riv ingefäran. Fräs sambal i oljan i en stor kastrull. Pressa ner vitlök och rör i ingefära, curry, tomatpuré, salt och kokosmjölk. Koka upp under omrörning och sjud ca 5 minuter under lock.

Skär fisken i bitar och lägg ner dem i kastrullen och sjud ytterligare ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Skär limen i klyftor. Pressa hälften av limen och blanda med oljan i en liten skål. Krydda med salt och peppar. Ansa och skiva pak choi och blanda med dressingen.

Servera curryn med ris, pak choi, nötter och resten av limeklyftorna.

Supergott och så fräscht med syran från limen som jag pressade lite över grytan på min tallrik, salladen blir ju också frisk och fräsch med limedressingen och cashewnötter är verkligen pricken över i, jag älskar olika texturer i maten.

Lite hetta i denna rätten också vilket är himla gott, älskar ingefära och den tillsammans med sambal och tomatpurén gav liksom en annan smak åt gulcurryn.

Hoppas ni gillar lika mycket som vi om ni provar!

KRAM

0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.