UR FAS OCH HALLTANKAR

måndag, april 5, 2021 8 0

Innehåller annonslänkar

Hej på er denna annandag påsk, idag har vi verkligen haft aprilväder deluxe, men ömsom sol ömsom hagel, snö och blåst. Och svängigt som vädret är mitt mående idag, eller faktiskt under de senaste veckorna har jag känt mig helt ur fas faktiskt, låg och håglös, svaghetskänsla i kroppen, illamående och yr. Tappar saker och är snurrig och trycket i kroppen känns skyhögt emellanåt och hjärtat ”fladdrar”. Fy vad jobbigt detta är.

Vet inte om jag behöver öka östrogendosen, om det kan ha med min underfunktion i köldkörteln att göra eller annat, blir knäpp snart. Kommer inte upp på morgonen och är otroligt segstartad, om jag ens startar vill säga.

Inte kul alls att gå på lågvarv och vara orkeslös men jag hoppas det bara är en fas och att jag snart är mitt vanliga energifyllda jag.

Försöker städa lite och fixa men slutar med att jag bara sätter mig och stirrar haha, stör mig på saker, som vår tråkiga hall tex. Skulle vilja styra upp den med bättre förvaring osv, behöver en uppfräschning i form av både färg och annat efter många år med småbarn, hund och ”livet” helt enkelt. Vi har en Ikeagarderob som ni kan se i spegeln, med grå dörrar och knoppar som jag köpte under min lite mer ”shabby chic”-inspirerande tidsperiod i inredningen. Nu har vi en väldigt liten ytan till just förvaring men det jag inspireras av är dessa bilder:

1 Tibro kök // 2 Lucks
1 Stiligt Design // 2 Nelia Bosh

Snygg förvaring och funktion, SÅ snyggt allting på dessa bilder tycker jag. Det svåraste är egentligen skoförvaring tycker jag, stör ihjäl mig på alla pjuck man snubblar över i vår hall och skulle vilja trolla bort dem med en fingerknäppning. Speciellt nu i övergångstider är det jobbigt, när alla sneakers åker fram samtidigt som vinterskor står kvar och trängs, suck..

Och handen på hjärtat, att vara så rediga att vi ställer in skorna i ett skåp varje gång de tas av kommer aldrig hända haha, nope, de kickas av och ställs i bästa fall lite ur vägen så man inte snubblar på dem.

Skohorn // Hängare // Sittbänk // Spegel // Väggkorg // Hallmöbel // Garderob

Platsbyggt vore drömmen och det går helt klart att ordna, men orken och tiden ska finnas så det är mer lockande att köpa färdiga lösningar som typ garderoben här ovan som har exakt mått för vår garderobsvägg. Nu har vi en dubbelgarderob och en byrå, men skulle vilja ha en enda stor sammanhängd möbel.

Alternativet skulle kunna vara att ha en denna hatt-/skohyllan emellan två smala garderober, men jag vet inte.

På sidan där spegeln hänger skulle jag kunna tänka mig den lilla svarta hallmöbeln närmast dörren, med spegeln bredvid, men allra helst plats för en fin sittbänk. Liten korg eller liknande för koppel, bajspåsar osv. Måla in garderob i samma färg som väggen och ha svarta detaljer till för att skapa helhet. Ja det tänks en del som ni förstår och det är inte stort projekt men just nu känns allt stort för jag är SÅ trött.

Ha ni tips på snygg och smart hallförvaring som ni tror jag skulle gilla så hojta gärna, kanske har ni den perfekta lösningen hemma som ni vill dela med er av?

Gärna i form av ”compact living” som vi behöver i vårt lilla radhus.

Nu ska jag fixa lite middag åt mig och sonen, mannen jobbar kväll och Inez är hos kompis.

Ha en trevlig kväll kära ni.

KRAM

0
8 Comments
 • Cecilia
  april 5, 2021

  Kommenterar sällan, dumt nog, men ville bara säga tack till dig för din härliga blogg. Jag läser inte många bloggar längre, men din tittar jag in till flera gånger varje dag och blir lika glad varje gång du skrivit något nytt! Din blogg är verkligen en perfekt mix av allt! Du inspirerar verkligen och många köp har skett efter tips från dig! Dessutom verkar du vara så himla go, genuin och trevlig och hela din familj så himla härlig och kärleksfull så det är underbart att få följa er! Sen är du även grymt stark, så inspirerad av hur du hanterar hälsobitarna. Hoppas du snart känner dig piggare! Men ibland får man också vara trött. Massa kärlek till dig och tack igen för din underbara blogg!

  • Catta
   april 6, 2021

   Hej Cecilia,

   Tusen tack för din kommentar, gud va glad jag blir och alldeles varm i hjärtat av dina fina ord.
   Ja men jag kanske är ganska stark ändå, eller starkskör, och en stark vilja av att må bra och göra livet trevligt för både mig och andra. Det är skönt att känna så trots motiga dagar..

   Massa kärlek till dig också!
   Kram

 • Christine
  april 6, 2021

  Hej! Känner igen mig en del i dina symptom. Har nyligen läst Hormonstark av Martina Johansson. Rekommenderas för att lättare förstå hur vårt hormonsystem samverkar och därmed lättare ha dialog med läkare. Hoppas du mår bättre fort❤️
  Kram Christine

  • Catta
   april 6, 2021

   Tack snälla för tips och tack för att du skriver, blir så glad av din omtanke och att inte vara ensam i detta stärker mig, även om jag såklart inte önskar någon annan detta. Fint om vi kan stötta varann såhär.
   Ska absolut läsa den boken.

   Kram

 • Pia
  april 6, 2021

  Rensa, rensa och rensa… Det är mitt tips.
  Jag försöker. Det hjälper. Ibland. 🙂

  Max två par skor i skostället per person. Egna lådor för vantar och mössor. MAX två jackor i hallen per person. Resten någon annanstans. Vi har en källaringång där det får samlas en del och en årstidsförvaring för ytterkläder så inte allt behöver vara i vanliga hallen.

  Vår hall är genomfartsled till övervåningen och vägen till toaletten på entréplan så det är verkligen inte ok med allt kaos men så svårt att hålla efter. Suck.
  Byggde anpassad skoförvaring för att få plats med fler skor och det hjälpte något. Att få min familj att ställa in skorna i en garderob hade varit höjden av optimism 🙂

  Hade spegel mitt emot kaoset innan. Det var inte optimalt. Då såg jag kaoset i spegeln också = dubbelt kaos…

  Men det kommer tillbaka till samma sak. Rensa, rensa och rensa…
  Japp. Det är dags för det här med. 🙂
  Tack för påminnelsen!

  Hoppas du mår bättre snart!

  • Catta
   april 6, 2021

   Jag försöker göra det titt som tätt, och skänka bort vårt överflöd till bättre behövande.. 🙂
   Vi bor väldigt litet så vi får packa ner vintergarderoben på sommaren och tvärtom, och lägga i lådor på vinden, har ingen annanstans att nyttja men låter ju helt fantastiskt med källare!

   Hm, det där med spegel i kaos är kanske inte blir så bra nä haha, då får man allt hålla undan och efter och det går ju sådär för oss 😉

   Kram

 • K
  april 6, 2021

  Krya på dig ❤️

  • Catta
   april 6, 2021

   Tack❤️

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.