PÅ BAKSIDAN JUST NU

tisdag, april 6, 2021 0 0

Hej på er och tack för finaste omtanken under föregående inlägg, status är inte mycket bättre idag men kämpar på. Känner mig som uslaste mamman ever med tråkig attityd och ett väldans humör, vad sjutton är det som händer i kroppen undra jag bara. Blir liksom skitirriterad bara av att bli tilltalad, nä fy skäms på mig men jag kan fasen inte styra över det.

Känns som att benen inte vill bära mig och som att någon sitter på mina axlar och trycker ner mig. Men jag ändå tvingat mig ut i trädgården och nu har jag nyss kommit hem från Torslandavallen där jag och barnen hängt på nya cykelbanan av grus där kidsen kan cykla och hoppa och ha sig. Tog med Ebba så hon fick gå av sig också, Inez och hennes vän Nova stannade kvar hos kompis som bor där och jag och Valentin är hemma nu, middag ska lagas och sen ska han på träning. Mannen jobbar och jag bara måste få ihop det.

Att kika in här må ses som något som inte bör prioriteras i denna stress men för mig är det avkopplande att blogga, och under tiden gör jag också mat 🙂 En slags terapi.

Nya stolarna från Rusta (med dynor från Jysk) gillar jag mucho men jag gillar verkligen inte att visa trädgårdsbilder när det ser så tråkigt och visset ut men såhär ser det iallafall ut på ena sidan av vårt radhus, som är ett gavelhus.

Altan ut från vardagsrummet som leder till en mindre längre ner ända bort mot grannarna på baksidan, det är villor varvat med radhus i vårt område.

Häcken ser ju supertragisk ut nu haha men jag tror den kommer bli riktigt fin i år, tät och hög. Tyvärr är den som glesast just där nere bakom soffan som vi vill ha allra tätast men tror den kommer ta sig hyfsat. De är många små grenar utan löv där så det finns mer häck än det ser ut på bilden..

Förstå vad skönt för den här klimakteriekärringen att få upp en grön vägg så både grannarna slipper mig och tvärtom. Nä men skämt åsido, jag har världens gulligaste grannar, jag har bara ett stort behov av att kunna tassa ut på min altan utan att höra ett -”morsning korsning” varje gång från nån granne, är jag konstig då?

Ibland är jag precis hur tjötig som helst och kan hålla kvar grannar i en mindre evighet på kallprat men under humörsvängningar vill jag vara Skalman.

Studsmattan har kommit upp för säsongen och det är väl inte det vackraste man kan ha i en trädgård men ungarna älskar den och det är det viktigaste. Brukar ha den på gavelsidan men just nu är det lite lerigt där.

I pallkragarna brukar vi ha allt från jordgubbar till sallad, potatis, morötter mm och blommor.

Jag är långt ifrån en trädgårdsmästare men tycker det är kul att påta lite lagon och det är ju underbart att gå ut och skörda egna tomater och annat och inte minst plocka fina buketter.

Vi har ett stort äppleträd som jag är väldigt glad för också.

Har en helt annan trädgårdsvision i huvet men den kommer inte bli verklighet här, vårt radhus som dessutom är en bostadsrätt kommer vi inte lägga så mycket mer krut på än det vi redan har.

Glad för vår lilla täppa, inte alla som har det och att jämföra med andra känns dumt, däremot att inspireras, det är härligt och det gör jag av allt från koja till slott.

Viktigt att vara tacksam för det man har, man kan drömma och kanske sträva efter annat men vore himla dumt att inte njuta på vägen, eller hur!

Tycker ni det är kul med trädgård och vill ni se hur det tar sig under säsongen? Kommer uppdatera lite då och då i vilket fall som helst, inte minst för at jag tycker det är så kul att själv gå tillbaka och se före och efter och hur växtlighet och annat tar sig.

Nu ska jag ta ut potatisen ur ugnen och snart kommer några hungriga barn att dimpa ner kring middagsbordet. Härligt trötta av full aktivitet ute i strålande vårväder.

KRAM

0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.