SOL, BLÅST & UGNSBAKAD SÖTPOTATIS MED FETAOSTKRÄM

fredag, april 9, 2021 2 0

Innehåller annonslänkar

Solisar från Chimi

Hej fredag & helg!

Oj så skönt med kortvecka och sol på det dessutom, sen kan ju blåsten vi har på västkusten dra åt pipsvängen, storm för fasen. Usch, gillar det allra minst när mannen jobbar kväll som idag, utomhus på höga höjder dessutom, blir alltid orolig då.

Den goda fredagsmaten gjorde dock att jag kom på andra tankar för en stund, gud så gott detta var!

Jag kan ju knappt äta kött längre och vill mest ha vegetariskt eller fisk och idag blev det ugnsbakad sötpotatis med fetaostkräm, sparris och pinjenötter. Maj gadd va gott.

Kidsen fick faktiskt chicken nuggets och pommes frites (jo här slarvas det med halvfabrikat ibland minsann), brukar sällan göra olika rätter men eftersom jag inte visste hur detta skulle bli så körde jag ett säkrare kort för dem.

Hade sötpotatis hemma, och resten av ingredienserna också och jag såg denna rätt när jag skrollade genom Pinterest för ett tag sen och sparade, så nu kom jag på att laga den! I receptet skulle det dock vara svamp istället för sparris men jag fick ta vad jag hade för orkade inte handla, och det här blev ju en vinnare måste jag säga.

Sött, salt, olika texturer och bara mums mums..

Såhär gjorde jag:

Satte ugnen på 200 grader, skalade sötpotatisen och la i en plåt. Skar rutmönster med en kniv och penslade rapsolja (med med oliv eller annan också såklart) och strödde lite flingsalt på. In i ugnen i ca 40 minuter (30-40 beroende på storlek på potatisen) och körde grilläge de sista 5-10.

Tog en halv fetaost och smulade ner i en skål och blandade runt med ca 1 dl lättcremefraiche och hackad persilja. Rostade pinjenötterna i pannan innan jag fräste på sparrisen i bitar i smör och salt.

Sen är det bara att lassa på och njuta, tog en alkoholfri Corona till, för jag älskar öl 🙂

Ganska fin rätt också, eller hur! Färgglad och fräsch.

Armband från PFG Sthlm och Caroline Svedbom // Topp Twist & Tango // Kavaj H&M

Nu ska jag och kidsen kolla på Bäst i Test (bästa programmet haha) och fredagsmysa, önskar er en fin kväll och trevlig helg!

KRAM

0
2 Comments
 • Agnethe
  april 10, 2021

  Jag har länge läst din blogg o tycker om allt du skriver o visar. Här kommer ett tipps till dig angående maten o din mage.Jag har också svåra problem med tarmarna. När jag äter kött så måste jag mixa det. O du skev att då åt sparris.Det ska du obsulut inte äta det är för trådigt tyvärr.Ett tipps om du inte redan varit hos dietist be att få en remiss till en. Trevlig helg.

  • Catta
   april 10, 2021

   Hej Agnethe,

   Vad kul att du gillar det jag skriver och visar, glad jag blir!
   Känner mycket väl till det där med sparris och äter det väldigt sällan och då alltid bara litegrann och i mindre bitar. Detsamma med andra svårsmälta grönsaker och frukt som broccolistjälkar, blomkål, apelsin, majs, tomat osv.
   Har haft dietist inkopplad flera gånger under mina drygt 20 år som tarmsjuk och vet vad jag ska undvika. Har också varit med i stora studier på Sahlgrenska i flera års tid, herregud vilka konstiga slangar, ballonger och annat jag har haft uppkörda där bak och i näsa/hals genom hela kroppen, får nästan ångest när jag tänker på det. Hua. Men glad om jag kan hjälpa till i forskningen!
   Märker inte av sparrisen om jag äter såpass lite och bara ibland, däremot om jag äter en stor köttbit så brukar jag bli ganska dålig, om jag inte tar movicol innan och efter.
   Jag står ju på det dagligen i förebyggande syfte.

   Förstår om det låter knäppt när jag löper såpass stor risk för att bli akutopererad om jag slarvar men vill inte utesluta något helt.
   Det absolut värsta för mig är stillasittande, så att jobba på kontor är typ det sämsta jag kan göra. Men jag får stå så mycket jag kan, gå runt och gymnastisera lite då och då, mina kollegor vet mina problem och är vana vid att jag skuttar runt haha.
   Långa flygresor går knappt, då kan jag vara dålig i en vecka eller mer om jag har otur.

   Tack för din omtanke och tråkigt att höra att du också har stora problem med magen/tarmarna, det påverkar en så mycket i livet ju.

   Ha en fortsatt fin lördag och tack för att du kikar in!
   Kram

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.