FETTISDAGEN MED NUTELLAFYLLD CROISSANTSEMLA

tisdag, februari 16, 2021 1 0

Innehåller annonslänkar till Nordic Nest

Nomnomnom!

Har ni moffat semlor denna fettisdag eller?

Det har väl inte jag direkt, bara smakat lite på en av dessa smarriga croissant-semlor jag fuskbakade till barnen innan pulkabacken förut.

Köpte vanliga croissanter som jag sedan fyllde med nutellakräm och vispad grädde. Och det blev ju succé förstår ni. Inez blev extra glad när hon såg att det fanns kvar i nutellaburken dessutom, jag har nämligen alltid sagt nej till henne när hon velat köpa det i affären haha. Inga nutella-mackor här inte, eller kanske att hon får prova det nu då men vi är inte mycket för socker i maten.

Mucho mastigt kan jag lova, Valentin slukade sin men Inez och hennes kompis lämnade 1/3. Sen stack vi ut till pulkabacken fulla med energi att göra av med.

Det där med balansen ni vet.

Assietter // Glas // Termos

För den som undrar över fyllningen så tog jag några matskedar nutella och blandade med lite vispad grädde för att bli lite mer som en mousse och spritsade på. Sen hade jag i lite vaniljpulver i resten av grädde och spritsade den ovanpå.

Lite florsocker för bageri-look och tadaa!

Busenkelt.

Vi är inte mycket för bakverk i vår familj så det blir mest bara på några av bakverkens dagar så att säga, samma med kakor, det är verkligen bara på utflykter vi äter det. En Ballerina vid badet eller så.

Hur är det med er? Älskar ni tårtor och bakelser mm?

Jag tar hellre en glass eller smågodis jag 🙂

Nu ska jag tuta iväg med ungarna in till Vasastan och lämna dem hos sin kära farmor för ett mysigt dygn. Vi jobbar imorgon så blir perfekt för dem att hänga där, de har ju lov nu det små godingarna.

KRAM

0
1 Comment
 • Anna
  februari 16, 2021

  Men lägg av så gott!!!!
  Det bara vattnas i munnen ju, inte bra och titta på sånt innan man ska gå och lägga sig * ha ha ha *

  Å den där postern från Mio med Yogin – love it!

  Har svarat dig innen hos mig på det du skrev ❤
  Här slog en akut trötthet till så gäller att surfa på sömnvågen tror jag – det är bra att vara på retreat 🙂
  Kramar till dig ❤

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.