OSKÖN FÖDELSEDAG

torsdag, december 3, 2020 8 0

Vackra amaryllisar som jag fått idag på min 39-årsdag.

En dag som blev allt annat än skön och firig, eftersom jag legat med migrän hela dagen. Visste fasen att den skulle slå till just idag. Idag när jag hade planerat en massa mys och fixande här hemma, just idag skulle migränen komma, och det var väntat.

Som ni kanske vet så lever jag med kronisk migrän och äter förebyggande medicin för detta varje morgon för att klara dagen helt enkelt men så i söndags tog jag sista tabletten utan att ha beställt nya.. så typiskt mig, men om ni visste hur jobbigt det är (ja ni kanske har det likadant en del av er) att stå på så mycket olika mediciner som jag gör och det tar slut vid olika tidpunkter och man ska hålla koll på hur många uttag man har kvar, samtidigt som allt annat pågår i livet med två jobb, tre inkorgar, två barn med läxor och aktiviteter, hund.. ja ni vet, livet. Stört jävla omöjligt rent ut sagt för Catta att hålla koll på allt.

Min hjärna kan inte sortera och minnas, allt flyter ihop och blir bara kaos. Som kroniskt sjuk är det liksom extra jobbigt.

Haft en ganska tuff vecka på jobbet, både pga att mediciner var slut och vi hade datastrul, inventering mm = stress för mig. Känt trycket i nacken och tung panna varje dag och det slår aldrig fel, när jag är ledig, som jag är idag, då smäller det till. Och jävlar vad det small idag..

Drogtung (har akutmediciner) har jag försökt vara talbar mellan timmarna jag slocknat. Mannen gick till jobbet kl.14 och mamma kom lite innan för att fira mig men fick istället rodda kids, hund och middag till dem, för iväg till aktiviteter mm, för jag kan ju inte ens ta hand om mig själv när jag får ett anfall.

Brukar kräkas och tuppa av om vartannat mellan smärt-topparna men suppar mot illamående gjorde att jag fick behålla den lilla vätskan jag fått i mig idag.

Mamma åkte hem för en liten stund sen och nu mår jag lite bättre. Borde inte sitta framför en skärm såklart så nu slår jag igen och ska försöka ta en promenad i området med Ebba och få en nypa luft.

Barnen är så duktiga och klarar sig så bra själva på kvällen, de sitter och kollar på film tillsammans nu och ska snart fixa kvällsmat, älsklingarna. Sån trygghet att de är såpass stora nu, var ju rena skräcken när jag fick anfall när de var små och jag lyckades larma nån granne innan jag tuppade av. Min migrän är extrem och jag brukar alltid känna mig bakis i två dagar efter varje anfall. Hemskt.

Ta hand om er och ha en fin kväll så hoppas jag på att kunna kika in med ett roligare inlägg nästa gång. Det jag hade tänkt fota och fixa med idag blev ju inte av..

Kram

0
8 Comments
 • Jessica
  december 3, 2020

  Ta väl hand om dej! ❤️

  • Catta
   december 4, 2020

   Tack, kram❤️

 • Lotta Esbjörnsson
  december 3, 2020

  Hej.
  Jag har en vän som också har så hemsk migrän. Hon har blivit hjälpt av botoxsprutor som hon får med jämna mellanrum. Bara ett litet tips i mörkret.
  Krya på dig!❤

  • Catta
   december 4, 2020

   Hej,
   Jag har fått erbjudande om det, att sätta i bakhuvud, nacke och övre delen av ryggen där smärtan trycker som värst, men medicinen har hjälp så bra så jag har velat avvakta. Men när jag får så här är det det enda jag drömmer om, att prova botoxen. 30 punkter ska de sätta på isf och jag skulle nog faktiskt vilja se vad det kan ge..

   Tack för omtanken, kram.

 • Christine
  december 3, 2020

  Grattis på födelsedagen🌹
  En tanke, kan du inte få dina läkemedel i Apo-dos? Alltså färdigpackade påsar med datum och klockslag då du ska ta dem? För mina patienter som har många läkemedel och svårt att hålla reda på allt så funkar det kanon. Man ska göra saker lättare för sig, när det är möjligt!

  • Karin
   december 3, 2020

   Grattis på födelsedagen! 🍾🎊🎈 Och krya på dig! Kramar!

   • Catta
    december 4, 2020

    Tusen tack!
    Kram❤️

  • Catta
   december 4, 2020

   Tack snälla 🙂
   Jo jag har funderat på om det kanske skulle fungera bättre, får kolla på det.
   Det jag verkligen skulle behöva är påminnelse på när medicinen tar slut, när receptet är slutexpiderade, för jag glömmer att förnya. Men det kanske man får hjälp med i och med APo-dos.

   Kram

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.