MJUK PEPPARKAKA MED FROSTING

tisdag, december 8, 2020 0 0

Inlägget innehåller annonslänkar

Assietter Nordic Nest // Glas Cervera // Linneservett Ellos // Ljusstake Stoff Nagel (annan modell) // Ängel Svenskt Tenn

Tisdagsbak!

Ganska ofta blir det gofika till mellis på tisdagar då jag brukar ha tid till att slänga ihop en kaka. Idag blev det mjuk pepparkaka med frosting och det tyckte inte barnen var fy skam precis, mums!

Har sparat lite bilder på Pinterest med julbak osv, som jag tänkte att jag och barnen skulle baka något av nån dag, bl.a såg jag såna granar av choklad som jag gjort till dagens kaka. Ville prova och kladdade bara runt lite med den smälta chokladen på små träpinnar. Man ska nog spritsa dem om man vill ha dem lite vackrare 😉

Karamellfärg kan man ha i också, så kan man göra gröna granar tex.

Denna gången gjorde jag efter ett recept från Icakuriren, ni hittar det här.

Tyvärr glömde jag kakan i ugnen så den fick 5 minuter extra och det gjorde den lite torr, fanken också, men frostingen gjorde den smarrig ändå.

Ja herregud sicken fixardag jag har, maskinerna går på högfart i tvättstugan och jag har rensat som en tog här hemma. Slängt och skänkt massvis med grejer. Fick ett ryck igår kväll och började med lådorna i köket, slängde gammal skit, torkade ur och gjorde i ordning i de 4 största lådorna och två skåp. Inte klokt vad man samlar på sig alltså, pjuh!

Idag var de garderobernas tur och jag passar på att tvätta sängkläder och röja lite här och varstans, fullständigt kaos ett tag med grejer över hela hemmet typ, men nu ser jag ljuset i tunneln. Skönt för själen att rensa och städa.

Behöver göra massor med annat också, som att städa ut kyl och frys, göra rent ugnen rejält mm. Men det får mannen ta haha.

Hade ju tänkt fixa med en massa andra blogginlägg också, fota samarbete osv men det är så förbaskat grått mörkt regnigt väder att det inte går att fota som jag vill, blä.

Tänker visa mina nya pjuck iallafall för det är typ världens bästa.

Japp, det blev ett till par Lemon Jelly , jag bor i mitt andra par (som jag bl.a visat här) så de har redan blivit lite slitna. Har dem i skogen, till jobbet, ja överallt.

Grymt sköna och det bästa, regntäta. Ultimata Göteborgs-dojan helt enkelt och dessa ska jag vårda lite mer ömt än mina helsvarta, så himla fina med den ljusa randen och så är det även lite platå på dessa, me like!

Helt vegansk är den också.

Matta Ellos

Fler modeller av Lemon Jelly finns bl.a hos Miinto här.

Nu ska jag fortsätta feja här, och förbereda middagen så sonen får mat i god tid innan träning. På tal om sonen förresten, eller barnen, de är ju inte med så mycket på bloggen som förr och det är lite tråkigt men det känns som att i takt med att de blir äldre så vill jag tänka mer på deras integritet.

De får välja själva helt enkelt och oftast är det mest bara på semesterbilder de syns numera, Inez lite mer men vi ses oftare än jag och sonen pga hans aktiva livsstil.

Kan sakna tiden när de var mindre enormt mycket ibland, speciellt innan det var skolplikt och jag kunde ha dem hemma från förskolan alla mina lediga dagar och hitta på en massa mys som utflykter och annat.

Nu står man som i en virvelvind bland sina barn och hänger inte riktigt med i svängarna. Det är skola, kompisar och idrott under större delen av dagarna.

Så det där med att ta till vara på småbarnstiden stämmer ju så himla bra, även om det kan vara svårt att tänka så om man har många sömnlösa nätter och andra småtting-bekymmer.

Vi hade det supertufft med just att få våra barn att sova, de ville sällan det helt enkelt haha, oh my vilket benrangel jag var då, underhålla två små och långpromenader med hunden gjorde att jag varken hann eller orkade äta typ.

Men sen har jag varit oerhört bortskämd med att ha barn som aldrig varit inne i nån trotsålder/period, herregud så enkla från typ 2 års ålder, speciellt sonen. Som en liten prost, nöjd med att bara vara. Aldrig något drama med den killen, hade kunnat ha 10 Valentin och det hade ff varit enkelt typ. Mer fart i Inez men bara på ett härligt sätt.

Och så får vi se hur det blir i tonåren hehe.., jag var ingen lätt match precis..

Hur är/har ni det med era kids, ni som har?

Nä nu får jag sluta skriva och få nåt gjort igen, ha en mysig kväll!

Kram

0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.