MIN GREJ & HÄLSOKLAPPAR

torsdag, december 17, 2020 8 0

Innehåller annonslänkar till Apotek Hjärtat, Röhnisch, Lyko, Björn Borg & Aim´n

Hej på er, sent inlägg här men blev lite uppe i varv här när jag upptäckte en ganska stor knöl i bröstet och har suttit och chattat med vc och bokat telefontid för ytterligare info och förhoppningsvis en snabb besökstid. Är väl egentligen inte så orolig av mig, har svårt att vara det innan jag vet att det är något dåligt. Men den känns jäkligt skum, sitter i vänster bröst utåt armhålan och är ca 3 cm stor och sitter fast år ena hållet och är som en kula/liten golfboll åt andra hållet, så jag vill ju veta vad det är såklart.

Kanske kan det ha med östrogenet att göra, som jag tar nu efter att ha opererat bort äggstockarna.. hm, aja får kolla så hoppas jag det bara är nån hormoniell historia som lägger sig.

Blev så paff när jag kände den bara för den är rätt stor.

Hälsan har verkligen fått ett nytt fokus hos mig nu när jag fått ultimatum av läkaren efter operationen, måste sköta kost och träning noga nu efter att jag fick domen om tarmen efter äggstocksoperationen.

Så movicol varje dag, mindre kött, bra allsidig kost och pulshöjande träning minst tre pass i veckan. Yes box. Inte bara sköna skogspromenader längre utan lite mer kräm eftersom motion är viktigt för tarmfloran i sig och att maskineriet ska funka, och livsviktigt för mig som har så sjuk tarm.

Eftersom jag inte har möjlighet att komma iväg på pass så ofta så har jag hittat EN tid till det i veckan och då kör jag poweryoga på söndagar, älskart! Verkligen hittat min grej. Kommer dock bytas till torsdagar till våren och då kommer jag behöva hjälp med kids och annat men det få bara gå, mamma, svärmor och grannar får ställa upp helt enkelt. Mannen är hemma varannan torsdag men då är han fotbollstränare och borta 2 timmar samma tid som min yoga så nån behöver vara med Inez och Ebba för Inez vill inte vara ensam kvällstid än.

Sonen har som mest 7 träningstillfällen per vecka och Inez 2 (som ska bli 4) så ni fattar kanske att jag inte har tid att själv åka iväg på träning så ofta, speciellt när vi så sällan är två vuxna hemma samtidigt.

Däremellan är det pw, jogg, cykel och hemmapass som gäller den lilla tid som hinns mellan jobb, barnens aktiviteter osv. Funkar kanon, man kan ju göra det i kvartar eller en halvtimma åt gången liksom.

Topp & byxa // Flaska // Hopprep // Mössa // Powertube band // Motståndsband // D-vitamin // Yogamatta // Träningsskor

Litet härligt collage med hälsoklappar på det, men nu säger jag gonatt..

0
8 Comments
 • Karro
  december 17, 2020

  Håller tummarna!!❤️❤️

  • Catta
   december 18, 2020

   Tack❤️

 • Anna
  december 17, 2020

  Vad läskigt med en knöl! Jag hoppas verkligen att den är ofarlig…håller tummarna♡
  Tack för ett fint kollage, klickade hem banden mwn blev även sugen på mössan 😉

  • Catta
   december 18, 2020

   Ja man undrar ju lite men är remitterad till trippeldiagnostik så de kommer kolla noga 🙂 Tack❤️
   Vad kul att du gillade kollaget 🙂 Också väldigt sugen på mössan!
   Och resten haha.
   Kram

 • Karin
  december 18, 2020

  Hoppas att du snabbt får svar så du slipper gå och oroa dig! 💜

  • Catta
   december 18, 2020

   Ja det hoppas jag med, ligger i snabbaste vårdfilen så kommer bli uppringd så fort de kan ta in mig, lite knepigare nu i coronatider men jag uppfyllde alla kriterier för högsta prioritet, vilket både känns bra och lite dåligt på samma gång..

   Tack för omtanken, kram.

 • Hilda Lison
  december 18, 2020

  Otäckt med knöl, hoppas du snabbt får positivt svar!
  Tips kring att hinna träna. Trodde aldrig att jag skulle fixa morgonträning men kör sedan 6 mån träning kl 6 tre dagar i veckan och har kvällarna fria. Jag kommer hem lagom när kidsen går upp (pojke och flicka på 9 och 12 år). Är ett superskönt sätt att börja dagen 🙂

  • Catta
   december 18, 2020

   Ja lite läskigt är det ju men kommer bli kollad snart med mammografi och biopsi.

   Tyvärr kan jag inte på morgonen då jag alltid har barnen, min man går till jobbet 5:30 när han jobbar dagtid så då måste jag få iväg barnen och gå ut med Ebba innan jobbet.
   Och när han jobbar kväll så är han oftast inte i säng innan 01 på natten så då sover han när vi går upp och jag måste ta hela lasset då med haha.
   Hans jobb funkar inte med att ha barn så det är alltid jag som roddar det, förutom dagveckan när han slutar innan mig tre dagar och kan hämta iallafall.

   När barnen klarar sig helt själv kan jag göra det, ett par år kvar tills dess tänker jag.
   Så skönt att du hittat din tid för träningen, så viktigt ju!

   Kram

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.