ANSIKTSDAG

onsdag, juli 1, 2020 2 33

Reklam/annonslänkar Bangerhead

Ännu en hemmadag och jag passar på att göra lite ansiktsbehandling och låta ansiktet vila från smink.

Älskar min milda skrubb från Dermalogica som kan användas dagligen och gör huden en och minskar pigmenteringar. Har fått en del nya sådana och gissar att det har med mina hormonella besvär att göra, delvis iallafall.

Nu ser det ut som en mask på bilden men det är det alltså inte, vill bara visa i vilka områden jag peelar. Och denna fungerar så att man blöter händerna, tar lite pulver och löddrar upp emellan handflatorna och sedan peelar med. Ska inte torka in i huden men man kan ta lite olika mycket för antingen mild peeling eller lite mer ”aggressiv” peeling. Idag tog jag mer än jag brukar.

Kan även användas försiktigt kring ögon och läppområde.

Efter peelingen la jag på denna fuktmasken i ca 20 minuter medan jag städade lite och efteråt smorde jag bara in ansikte (och hals) med detta serum, ett koncentrerat serum som stärker hudbarriären och bygger upp hudens motståndskraft.

Väldigt skön och går in snabbt i huden.

Nu under sommaren poppar gamla solskador/pigmentfläckar upp och blir synligare igen, inget jag stör mig jättemycket på men vill såklart motverka på bästa sätt. Utan dyra salongsbesök.

För det allra mesta bär jag foundation, även när jag ska till stranden, då den innehåller SPF 30, finns att läsa om i detta och detta inlägget.

Känner mig ganska naken utan smink nuförtiden, mycket mer nu än när jag var yngre. Sminkade mig väldigt sällan i 18-årsåldern, men då var man ung och oförstörd, mer än 20 år sen nu liksom..

Har haft turen att ha en ganska problemfri hy, bortsett från en tid då jag hade det extra jobbigt med tarmen, vilket visade sig på mitt yttre med väldigt knottrig panna. Typ små milier.

Får ganska sällan finnar vilket jag är tacksam för, men ofta små plitor, särskilt där jag noppat mig, alltså tagit bort strån/fjun i ansiktet. För åjo, med åldern kommer ofrivillig hårväxt lite här och varstans i plytet, mest musch och hakstrån på mig. De tar jag med pincett eller epilator. Får färre plitor om jag peelar mig oftare efter det, gissar att det beror på att stråna som är på utväxt hittar ut lättare då istället för att bli små inåtväxta som troligtvis bildar de små plitorna.

Så tror jag iaf.

Just nu har Bangerhead 20% rabatt på Dermalogica och koden CATARINA_E ger även fraktfritt.

Nu ska jag ta mig en kanelbulle och förbereda inför morgon dagen då vi ska åka med vänner till höghöjdsbanor och zipline, wiiii ser SÅ fram emot detta!

Kram

33
2 Comments
 • Kristin
  juli 3, 2020

  Hej

  Du är så otroligt vacker. Kan du inte skriva en recension om hur tripp till Bollebygd. Behöver få inspiration för nästa vecka.

  Kram

  • Catta
   juli 7, 2020

   Tack snälla fina du 🙂
   Ursäkta mitt sena svar, men nu har jag skrivit lite om det i mitt senaste inlägg.
   SÅ kul!

   Kram

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.