TRÄDGÅRDEN JUST NU

torsdag, maj 7, 2020 2 28

Godkväll kära ni!

Herregud vilken solig och härlig dag vi haft här idag, det vittnar min rygg om om inte annat haha, brottarlinne-bränna minsann!

Jag har stått böjd eller legat på knä i många timmar idag, pjuh!

Trots vår ganska anspråkslösa icke så frodiga trädgård så finns det en heeel del att pilla med, om man vill och gillar såklart. Och det gör jag, dra upp maskrosor och sånt kul, rena terapin. Tar väl en sisådär 50 st varje gång jag går ut med järnet, galet vad de sprider sig.

Sen klippte jag gräset med handjagaren och sen har jag klippt kanter för hand med sax faktiskt, säkert helt normalt haha. Men orkade bara inte väsnas med trimmern.

Drygt två veckor har gått sen jag tog en bild i samma vinkel som ovan (detta inlägget) och visst har det blivit lite grönare men än är det ett tag kvar tills både syren och avenbok blir tät.

Åt andra hållet ser det ut såhär ↑ och jag fattar om det är svårt att tro att det ska bli något av den taniga pinniga häcken, men jag lovar, om några veckor kommer det vara skillnad.

Det vita planket byggde vi tillsammans med våra grannar på andra sidan, utifrån en enkel ritning jag slängde ihop. Vi fick en ocker-offert från snickare och jag blev så förbannad så jag sa att vi bygger själva, och trots att ingen av oss gjort nåt sånt innan så var det ju busenkelt. Kanske inte det finaste och jag tycker väl det är lite väl vitt men istället för typ 25-30000:- så gick det på kanske 3000:- ink färg så helt klart värt.

Den här delen av trädgården var vattensjuk när vi flyttade in men efter flera års jordförbättring osv så har vi blivit av med träsket och nu kan man gå på gräsmattan utan att sjunka ner.

Även under värsta torkan är gräset grönt här för att det ff är väldigt fuktigt och altanen i marknivå byggde vi för att kunna nyttja trädgården lite bättre under blötare tider. Den är på 15 m2 och ibland tänker jag att jag skulle vilja ha ett växthus här.

Vår baksida vätter mot öster, gaveln mot söder och framsidan mot väster. Så egentligen bakvänt men eftersom husen är låga så når solen till den låga altanen ända till kvällen. Sen är det ganska mysigt att kliva ut i morgonsolen här, som då ligger på där soffa och bord står.

Det fula förrådet fanns när vi flyttade in och jag vill så gärna göra om eller nåt annat men vet inte hur mycket energi man ska lägga på ett hus man inte ser sin framtid i..

Södersidan i tegel, där jag gjort en liten stenfylld cirkel, här gick gräset ända in mot teglet innan men eftersom det blir galet varmt här på sommaren så var det konstant bränt/gult så det här blev bättre och finare. Ser mindre ut här men är väl ca 2,5 meter långt parti.

Lite av vad som växer i gavelrabatterna, en salig blandning av vad tycker är fint har jag petat ner under åren. Ingen vidare planering och det kanske syns men jag är glad över att ha lite att påta med.

Vårt stora äppleträd som jag är så glad i, blommar ganska sent och jag hoppas på massor av blom i år så vi för mycket äpplen.

Ja det var lite från vår lilla täppa, och även om jag inte bor i mitt drömhus så trivs jag ändå ganska bra. Hemma är ju ändå hemma, eller hur!

Ska bli kul att fortsätta fixa så smått här i sommar. Hittade en bild från hur det såg ut när vi köpte, från mäklarbroschyren, lite har det allt hänt sen dess..

Tyvärr pytteliten men ni ser väl hyfsat ändå, gaveln och baksidan.

Nu måste jag sova, natti natti!

28
2 Comments
 • Anna
  maj 8, 2020

  Tycker det ser väldigt mysigt ut, även om det är litet:) Det har ju sina fördelar! Vi bor på landet och har en jättestor gård, här är det ist svårt att skapa rum och det kräver massor av växter när man vill göra en rabatt eller häck…annars blir allt så pyttigt. Så det finns ju fördelar med mindre;)
  Ha en fin fredag och passar på att tacka för en blogg jag alltid uppskattar, du gör en fint jobb!
  Kram

  • Catta
   maj 20, 2020

   Tack snälla 🙂 Jo men det är ganska mysigt faktiskt och har absolut sina fördelar, men bor för tätt inpå grannar vilket jag inte gillar..
   Tack för fina ord och ursäkta sent svar!
   Kram

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.