HOTELLGARDINER

lördag, november 2, 2019 1 10

Innehåller annonslänkar

Efter att ha sett dessa skira vackra gardiner hos en jag följer på instagram har jag inte kunnat släppa tanken på dem. Jag älskar ju insynsskydd i fönstren i form av svepande gardiner som man kan dra för hela vägen, samtidigt som de släpper igenom dagsljuset.

Vid gavelfönstret har jag denna från Ellos i ljus varmgrå. Den är superfin och jag är jättenöjd med den där. Men vid fönstren tillsammans med altandörren har jag inte varit nöjd med de jag hade där. Dels för att de inte var tillräckligt breda att dra för, dels för att de inte släppte in tillräckligt med ljus.

Så jag chansade och klickade hem 1 längd av denna vackra skira ”hotellgardin” från Gotain och vilken fullträff! Den är hela 280 cm bred och sen måttbeställer man längd exakt efter den höjd/längd man vill ha på sin gardin. Ca 3 veckors leveranstid men SÅ väl värt väntan, den är fasen helt perfekt sydd på millimetern!

Det är denna jag har, i färgen sand, finns även i grått och vitt. Lyxig känsla på materialet och den släpper in massor med ljus samtidigt som den dämpar starkaste strålarna och ger insynsskydd, sjukt nöjd är jag och nu ska jag beställa en till då det behövs i detta breda fönsterparti.

Mysigt att vara hemma igen, längtar nåt fasligt till advent. Ljusen från Estrid & Erik är de finaste jag vet och närmare julen kommer jag byta färg till antingen mörkgröna eller vinröda. Lång brinntid så värt sina pengar. Tycker man ändå de är lite pricy så har Åhlens fina budgetljus.

Börjar få ihop tonerna fint här inne nu tycker jag. Varit lite skeptisk mot det blå men gillar mina stolar (som nu finns på rea hos Ellos, plus 4 färger), de är väldigt sköna.

Ellos har 25% rabatt på allt från sina egna kollektioner, inkl. möbler t.o.m 7/11 här. Och fantastisk julinspiration här.

Mattan från Mio älskar jag verkligen, eftersom den är såpass ”skirrig” i sina färger syns inte eventuella fläckar speciellt mycket även om den är i viskos, så rätt praktisk. Önskar att den vore något större men det är inget som stör mig jättemycket och ”regeln” enligt experterna att stolen ska få plats på mattan även när den är utdragen håller faktiskt så gott som.

Kan en längd bli med exakt sydd? Att jag beställde rätt längd har också betydelse såklart, beställde i samråd med en av Gotains experter. Toppen att göra det då flera saker kan spela in, som gardinskena eller stång osv, man får grym hjälp.

Och där dök en liten loppa in i bild. Så härligt att de uppskattar att komma hem, och leker sådär länge och härligt med sina saker, sånt som var tråkigt för nån vecka sen är kul igen.

Nu ska vi strax äta lunch, sen ska jag och barnen gå på Halloween på Liseberg tillsammans med min vän Caroline, ska bli himla mysigt.

Ha en fin lördag!

Kram

10
1 Comment
  • Anna
    mars 8, 2020

    Vad snyggt! Hittade hit då jag letade hotellgardiner. Vad har du använt för krokar för upphängning? Fingerkrok med ”låg krok” så gardinen går ända upp till taket?

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.