VAD BLIR DET FÖR MAT?

torsdag, september 12, 2019 0 9

Inte så noga, bara det innehåller svamp haha.

Det är ju så galet gott med svamp i och på maten, gul kantarell, trattkantarell och Karljohan är mina favoriter och finns ju mycket av i skogarna nu. Eller just Trattkantarell börjar väl komma nu, de gula kommer ju mycket tidigare.

Ovan en middag förra veckan, med ryggbiff, mandelpotatismos, brun gräddsås och smörstekta kantareller. Smarrigt, och svampen gör hela rätten tycker jag.

I förrgår gjorde jag en väldigt enkel pizza med de sista kantarellerna jag hade i kylen, egna tomater, fetaost och persilja. Sjukt god och jag gjorde såhär:

Pizzadeg (två pizzor)


25 g jäst
1 tsk strösocker
1/2 tsk salt
0,25 dl neutral olja
1 1/2-2  dl ljummet vatten
3 1/2 -4 dl vetemjöl special (ca 1/2 dl till utbakning)

Gör så här


Blanda jäst, socker, salt, olja och fingervarmt vatten (37 grader) i en degbunke.

Rör i mjöl, lite i taget, tills du får en fast och fin deg. Spara resten av mjölet till utbakning.

Jäs pizzadegen i bunken under duk i cirka 30 minuter.

Dela degen i 2 bitar och baka ut dem med kavel så du får fina bottnar på mjölat bakbord. Bred på ca 1 – 1 1/2 dl crème fraiche på varje pizza och riv över massa parmesan (jag rev nerhushållsost denna gång då jag inte hade parmesan) Grädda mitt i ugnen i ca 200 grader varmluft tills pizzorna fått fin färg. 

Just det där med crème fraiche gör att pizzan blir galet saftig och supergod, trots att den ser lite torr ut på bilderna.

Smörstek kantarellerna, jag hackade dem innan, och strö över den färdiggräddade pizzan, lägg på skivade tomater, smula över fetost och klipp över lite persilja. Nästa gång ska jag ha lite picklad rödlök på också, tror det blir lovely.

Väldigt enkel och snabb pizza att slänga ihop, degen är den bästa jag nånsin testat och är från Daniel Lakatosz löjromspizza-recept som även den är himmelskt god.

Idag har jag ledig torsdag och jag har lämnat barnen på skolan och varit med Ebba på promenad. Mannen sover och när han vaknar får vi lite mysig egentid innan han börjar jobba.

Kanske hinner jag med en tripp in till stan innan jag ska hämta barnen också, ska hämta en blus jag beställt från Zara i butik, men vi får se. Isf ska jag springa förbi Gina och prova den här coola fuskskinnklänningen, och köpa en bunt blommor på Bunches.

Men nu, åka och handla lite på Maxi.

Ha en fin dag!


9

No Comments Yet.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.