HUSDRÖMMAR

tisdag, september 10, 2019 0 8
Bild: Karin Boo Wiklander

Drömmen om att bygga hus. Nån mer som har den?

Vi skulle vilja göra det nån dag, men det är mycket som ska stämma. Rätt tomt, ekonomiska förutsättningar och rätt tid i livet. Om det nu kan blir rätt tid nån gång haha. Det är ju attans att man så gärna vill bo kvar i omnejden där vi bor, med tanke på de höga priser som är här nära hav och storstad.

Men vi vill absolut inte rycka upp barnen, inte heller flytta från de vänner vi har här, eller naturen heller för den delen. Jag jobbar väldigt nära och mannen har inte heller långt, så vi blir här.

Om man får drömma lite så hade ett hus som Karins ovan varit himla härligt, älskar vinkelhus. Ligger så otroligt vackert där med skogen omkring också. Poolen är inte dum den heller, smakfullt byggt och den smälter in fint. Tror de bor i Lerumstrakten men är inte säker, min man har iallafall spelat fotboll med Karins man en gång i tiden, lite kul.

Bild: Andy Liffner för Resedence Magazine

Ett annat drömhem som inspirerar mig är Johanna Haglunds som här är med i ett reportage för Residence Magazine om 5 Smarta Pooltips.

En riktigt oas har de skapat där i den skyddande husvinkeln.

Bild: Andy Liffner för Resedence Magazine

Att blanda betong med trätrall, dör så fint.

Bild: Trivselhus

Putsade hus har jag alltid varit svag för också, men det är inte det bästa på en ofta blöt och blåsig västkust, snyggt är det hursomhelst.

Och visst är det kul att drömma, tycker jag iallafall.

Sent inlägg idag, barnen har nyss lagt sig och mannen jobbar. Vi fick en fantastiskt härligt eftermiddag och kväll idag efter en förmiddag med ösregn. Varmt och soligt, och man ville inte gå in.

Var ute och rensade lite ogräs runt vår lilla häck. Jo den är tanig men oj vad den växt i år, på höjden. Ca 170 – 180 cm hög nu och jag har tagit in sidogrenarna hårt, det är därför den är så gles. Men nästa år tror jag den kommer vara hyfsat tät också, men ändå smal, som vi vill ha den.

Satte den för snart 3 år sen och det är först i år den skjutit iväg, äntligen.

Hoppas ni haft en fin dag, kram.

8

No Comments Yet.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.