KANTARELLPASTA MED GREMOLATA

söndag, augusti 18, 2019 0 6

Godmorgon!

Måste tipsa er om gårdagens enkla men mycket goda middag, kantarellpasta!

Min mage har fått svårare att bryta ner kött (har IBD) och behöver äta mer vegetariskt, bra för alla i familjen dessutom. För mycket pasta är ju inte heller bra men i lagom mängd mår jag toppen av det, dessutom behöver jag mycket kolhydrater för att funka i skallen haha, LCHF hade jag troligtvis kolat vippan av 😉

Hur som här kommer receptet:

Kantarellpasta

400 gram tagliatelle

1 st gul lök

2 klyfta(or) vitlök

150 gram färska kantareller, el. frysta

1 msk smör

3 dl vispgrädde

3 krm salt

1 krm svartpeppar

Gremolata

1 kruka(or) färsk persilja

1 klyfta(or) vitlök

30 gram parmesanost

3 msk olivolja

1 st citron(er)

1 krm salt

Topping

50 gram parmesanost

Tillagning

Gremolata:

1. Mixa samman persilja, skalad vitlöksklyfta, riven parmesanost, olivolja, rivet citronskal och ½ msk citronsaft till en slät sås med hjälp av en stavmixer.

2. Smaka av med lite salt.

Kantarellpasta:

1. Koka upp vatten till pastan.

2. Skala och finhacka lök och vitlök. Ansa kantarellerna.

3. Fräs lök, vitlök och kantareller i smöret tills all vätska kokat in. Tillsätt grädde och låt kantarellsåsen puttra i ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.

4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Sila av vattnet och blanda pastan med kantarellsåsen.

5. Lägg upp kantarellpastan i djupa tallrikar och toppa med gremolata och riven parmesanost.

Supersmarrigt och receptet hittade jag hos Tasteline.

Nu ska jag & Inez åka till stan, ha en fin dag!

Kram

6

No Comments Yet.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *