LJUSET

måndag, mars 18, 2019 1 6

I annonssamarbete med Newport

Ääälskar vårljuset!!

Det gör ju verkligen sån otrolig skillnad på hemmet när man äntligen får sol rakt igenom. Men jisses sicket växlande väder vi hade igår, från strålande sol och skön vårbris till piskade regn och storm, om vartannat varje kvart ungefär. Tills kvällen kom och det regnade konstant på tvären ända in på småtimmarna.

Göteborgsväder som det kallas, omställning inför våren tänker jag. Komsi komsi.

Bubbellampa // Bokstöd // Vas // Poster

Så himla sugen på lite nya böcker där i hyllan, ska flytta alla magasin till skåpet i hallen nämligen har jag tänkt så här vill jag ha bara ha riktiga böcker. Givetvis ska det vara intressanta böcker men det gör ju inget om de är snygga också haha. Har några på min lista, mest om mode då det varit mitt stora intresse sedan jag var liten, speciellt catwalk-material och gärna galna kreationer. Det är ju absolut inget jag själv bär men det tilltalar mitt konstnärliga sinne eller vad man ska säga och jag drömmer om att få skapa lite härliga plagg med galna hattar till igen. De kollektioner jag gjorde tillsammans med Caroline Färe under våra år på Tillskärarakademin var ju inte direkt vardagsmode utan mest för show, precis som jag gillar. Hittade några bilder som ni ser längs ner i inlägget och det här var väl det som ändå var mest ”wearable” så att säga.

Newport har ett noga utvalt sortiment modeböcker här, och även en massa andra härliga böcker om allt möjligt, som Design & Inredning, Fotografi, Resa & Livsstil mm.

Det här är ju lite finare böcker och därmed ganska pricy, men Newport har en outlet där jag brukar hålla utkik efter inredning till nedsatt pris. Där finns just nu ljusstakarna Drip med 20%, brickor från William Morris med 30% och pälsiga innetofflor med 20% rabatt.

Upp till 70% kan man fynda för, här.

Jag lyckades ju ta död på mina magnoliakvistar, fattar verkligen inte vad jag gör för fel, men knopparna torkade och ramlade av.. snyft. Så nu har jag varit ute och knipsar syrénkvistar istället och satt ner bland ett gäng tulpaner. Inte för att de kommer blomma men lite gröna blad är ju trevligt det med. Och vasen gillar jag väldigt mycket, skulle även vilja ha den största i samma serie, SÅ fin och verkligen maffig!

Gamla pics från en av min och Carros modevisningar här, herregud så roligt vi hade, och som vi sydde tills fingrarna blödde för att bli klara i tid. Jag har gjort hattarna och Carro kläderna. Året är 2006 tror jag så det är lääängesen och stilen var.. hm ja lite naken kanske. Men som vi slet, och skinnjackorna Carro gjorde var så jäkla fina. Mycket gjorde vi för hand och det är många timmar bakom. Svårt att se riktigt här men ska se om jag kan hitta fler bilder nånstans, har visningarna på film också, kul minne.

Någon karriär som Modist har det ju inte blivit men det var mest för skoj för min del, kul att lära sig ett genuint gammalt handverk som att göra hattar. Carro däremot, har ju jobbat mycket med sömnad sen dess och en del av hennes vackra alster hittar ni på hennes hemsida här.

Nä nu ska jag gå och hämta in min lilla dotter som är ute och ränner, det är nu det börjar, letandet i området efter ungar fulla med spring. Kosläpp typ haha.

Trevlig kväll!

6
1 Comment
  • AnnCatrin
    mars 22, 2019

    Magnoliakvistar vill stå i varmt vatten. Ett tips!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.