GODMORGON LÖRDAG

lördag, september 29, 2018 2 7

 

 

 

 

Morrn morrn på er!

 

Sitter här i soffan med en kaffe och kikar in.

Herregud vad jag har sovit uselt. Ebba har haft risig mage inatt och har velat gå ut och ”beta”, alltså äta gräs för att rensa tarmen. Hon kräks inte av det, eller väldigt sällan iallafall som skönt är men att hon vill ut i trädgården på natten händer lite då och då. Så knäckande att vakna av pipet vid ytterdörren och sedan sitta och vänt tills hon betat färdigt haha.

Att man blir väckt av sina barn går ju över men en hund är en bebis hela livet, sen är hon ganska gammal nu lilla tanten och då kan det ju blir att hon behöver gå och kissa oftare osv.

Det är mycket med att ha hund men värt det alla gånger med tanke på hur mycket kärlek hon ger och hur bra för hälsan och välmåendet det är med djur, bästa medicinen. Fina lilla Ebba ♥

Det mest frustrerande är hur dyrt det är att gå till veterinären, sist betalde vi ca 3200:- totalt för lite svamp i örat. 1800:- för att bara kika in till veterinären i 20 min, 800:- för att topsa örat och kolla i mikroskop, ytterligare hundralappar för labb-test, ett par hundra för örondroppar och lika mycket för skrivande av e-recept. Heeelt sinnessjukt känns det för en sån liten liten åkomma.

Den här typen av problem täcks av försäkringen men då vår självrisk för Ebba ligger på 2500:- nu per tillfälle och premien höjs efter varje ärende så tog vi hela beloppet själva direkt, var bara några hundralappar vi hade kunnat få tillbaka vid det tillfället ändå..

Ebba har också haft lite problem men tänderna på gamla dar (hon är över 10 år) och vi var tvungna att dra några på henne vilket gick på ca 8000:-, vi trodde iofs att det skulle bli dyrare men ändå, det är mycket och tänder går inte på försäkringen om det inte är en skada orsakat av ett trauma, alltså skada vid lek osv. Därför är det urviktigt att sköta munhygienen på våra fyrbenta för blir det inflammation i käkbenet tex kan det bli vansinnigt dyrt.

 

Vi har också valt att operera bort livmodern på Ebba då hon hade det väldigt jobbigt vid löp osv, gick också på ca 8000:- och lite till för smärtstillande. Går inte heller på försäkring, om det inte handlar om att hunden fått livmoder-inflammation eller så.

Lite att tänka på innan man skaffar hund, att det kan bli hur dyrt som helst och försäkringen höjs med tiden och har man otur med många försäkringsärenden så kan det öka rätt rejält. Vi betalar nästan 7000:- om året för Ebba i försäkring nu, till skillnad från när hon var valp och det kanske låg på 2500:- på ett år.

 

Tänker på alla som har det lite dåligt ställt, att ha ett husdjur ska behöva gå ut så hårt över ekonomin om det vill sig illa, sorgligt. Sen finns det hjälp ur fonder att få vet jag, så man inte tvingas till avlivning när man inte har råd med en operation tex. Finns ju tak på vilken kostnad försäkringen täcker vid operation, några bekanta fick nyligen betala ca 60000:- (av det dubbla) själva vid en tarmoperation tex.

 

Oj vilket opeppande inlägg, sorry för det haha men viktigt att tänka på ändå när man funderar på att skaffa sig en pälsig älskling, man bör ha en rejäl buffert för oförutsedda kostnader.

 

 

Får se om jag kommer med ett mer inspirerande inlägg lite senare, kram på er!

7

2 Comments
 • Christine
  september 29, 2018

  Bra inlägg! I mitt arbete möter jag många djurägare som lever på ersättning från Socialtjänsten eller Försäkringskassan och som trots dålig ekonomi väljer att skaffa husdjur. Gör ont i hjärtat att veta att dessa djur inte får den omsorg de behöver pga kostnaderna.

  Sjukt att det ska vara så dyrt att gå till veterinären, låter dessutom som om det är dyrare hos er än här i lilla Motala.

  Ha en fortsatt fin helg nu, hoppas nästa natt blir lugnare för magen. Kram!

  • Catta
   september 30, 2018

   Ja usch det är fruktansvärt om djuren får lida för att dess ägare inte ha råd att ta dem till veterinären.. Precis som du säger så gör det verkligen ont i hjärtat av att tänka på det.

   Priserna varierar litegrann runt om Gbg-området och vår närmsta är nog bland de dyraste tyvärr, åkte till Kungsbacka för att dra Ebba tänder då det var billigare där, man alla kanske inte kan åka hur som helst heller.

   Tack detsamma och yes, Ebbas mage är lugnare nu, skönt 🙂
   Kram

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.