LITE MER LA PALMA

måndag, februari 27, 2017 2 5

 

 

 

 

Jag ljuger inte om jag säger att jag redan saknar detta ↑

Just nu trivs jag inte för fem öre i Sverige utan drömmer om att flytta till någonstans i Spanien. Fullkomligt älskar det landet och jag har ju bott på flera ställen där så det finns mycket att sakna.. Framförallt människorna, musiken & dansen!

Mallis eller Marbella är drömmen.

 

Tog inte så många bilder med kameran på La Palma, den fick ha lite semester den med (tog fler med mobilen), så det här är bland de sista. Från hotellområdet och några från huvudstaden Santa Cruz.

 

 

 

 

 

Nu vill jag ha vår, värme & skor utan strumpor..

 

 

Hoppas ni haft en fin start på nya veckan!

Kram

5

SÖNDAGSTIPS

söndag, februari 26, 2017 0 4

 

 

 

Fynda massor på rea hos Boozt!

DAM

HERR

BARN

 

 

Hoppas ni har en mysig söndag, själv ska jag fortsätta med all tvätt efter resan!

Kram

 

 

Adlinks

4

HEMMA IGEN!

lördag, februari 25, 2017 2 6

 

 

 

 

Godmorgon lördag i Sverige!

 

Nu är vi redan hemma igen från vår resa till lilla Kanarieön La Palma, skönt på många sätt men jag hade gärna stannat åtminstone några dagar till. Vi hade mulet några dagar vilket gjorde att man kände sig något oklar med solen inför hemresan. Men det har varit mycket härligt trots lite moln.

Vi åkte till just denna lilla ö för att mamma önskade det, vi firade hennes 60-årsdag där nere. Hotellområdet var fantastiskt fint men maten kunde varit lite bättre, fanns mycket att välja på iofs men vi har ju varit så bortskämda med högklassig mat på våra tidigare resor.

Rummen var inte heller tipptopp, kändes lätt fuktigt på vårt iallafall men det kan ha varit läget på just det, marknivå som låg lite mörkt.

Vi åkte med Solresor (som mina föräldrar ofta väljer) och mer om vårt hotell och resmål kan ni läsa här.

Flighten med Primera var inte alls bra men har man inte höga krav så är det säkert ok. Ingen tv var på (inte ens flygbild/info), vi fick ingen info om var vi var i luften, vilka länder städer osv. Således väldigt tråkig tur på runt 6 timmar. Men men, det gick ju bra ändå.

 

 

 

 

 

Hotellets otroligt vackra trädgård och poolområde med hela 10 pooler, 21 grader i 9 av dem och en uppvärmd till 30. Den var vi i mest då det inte var sådär jättevarmt i luften, ca 18-22 grader, men när solen var framme var det riktigt stekigt.

För den som gillar aktiviteter så finns det att göra hela dagarna, yoga, latinodanser, minigolf, biljard, pingis, spa, vattengympa, fotboll, barnklubb och på kvällarna fantastiska shower. Har dansat som aldrig förr, älskar Spanien för just alla härliga danser!

 

 

 

 

Det stora hotellområdet ligger så häftigt på en klippa över havet, mäktiga vågor och vacker vy mot oändligt hav. Finns inga stränder intill hotellet precis men en bit bort, ca 20 min promenad, finns det. Svart lavasand och luriga vågor med starka understömmar, men himla himla härligt vatten. Inget för småbarn såklart utan för friska vuxna som orkar stå emot lite sug.

 

 

 

 

Hotellet här i Fuencaliente är omringat av stora bananodlingar och härifrån exporteras ca 150 000 ton bananer varje år, helt galet. Fanns såklart gott om dem på hotellbuffén hehe.

 

 

 

 

Vill man bara slappa vid en pool så är detta resmål perfekt för barnfamiljer, men vill man ta sig runt och spana in sevärdheter på ön så rekommenderar jag att man åker bara vuxna eller åtminstone med större barn då det är extremt krokiga och slingriga vägar. Väldigt brant och stor risk för illamående om man är åksjuk. För naturälskaren tror jag ön är helt magisk, mamma & pappa hyrde bil och kollade på vulkanen, var uppe på högsta toppen som ligger ovanför molnen på 2426 m över havet.

Ni kan läsa mer om utflykter här.

 

 

Nu ska jag ut med den lilla svarta här, hoppas ni får en fin lördag!

Kram

6

HEJ FRÅN LA PALMA!

måndag, februari 20, 2017 0 10

 

 

Hej vänner!

 

Ett litet livstecken från mig här från vackra Kanarieön La Palma.

Vi har det underbart men wifit suger så det blir få uppdateringar här på bloggen, men vi har det hur härligt som helst här. Otroligt vacker ö och hotellet ligger fantastisk fint på en klippa och med ett poolområde och trädgård som är något av det vackraste alltså. Känns mer som en Thailandsresort med alla dessa vackra palmer och vackert uppbyggda anläggning. Det är stort och överallt finns det olika aktiviteter att roa sig med.

Lagom temperatur med ca 20 grader och väldigt varmt i solen. När vi kom fram i fredags var det kanonväder, likaså lördagen, men nu har vi haft en hel del moln dessa två senaste dagar. Gör faktiskt inte så mycket för då gör man annat kul än att bara sitta vid poolen.

Igår promenerade jag och Josef utan barnen till en fantastiskt fin liten strand mellan höga klippor, bäcksvart lavasand och med häftiga vågor. Röd flagg så man fick inte bada egentligen men det trotsade vi, men var försiktiga såklart, enormt sug i underströmmarna.

 

 

 

 

Hasta luego!

10

LOVELY KITCHEN

torsdag, februari 16, 2017 2 6

 

Bilder: Entrance, fler här.

 

 

Om jag skulle bygga hus idag, skulle jag förmodligen sätta in ett kök i stilen ovan, så fint!

Vi drömmer och drömmer och drömmer, men det där drömhuset (eller tomten) verkar aldrig dyka upp. Så himla frustrerande. Sen är priserna fullständigt hysteriska, jag menar när ett enkelt radhus går för upp till 5000 000 känns det lååångt borta med villa. Vi skulle behöva en budget på åtminstone 7000 000 för att finna det vi önskar kring där vi bor. Och då är det absolut inget slott vi letar efter. Vi når inte riktigt dit upp i dagsläget.

Antingen får vi spara spara spara i ganska många år till, eller vänta på en liten krasch i bostadsmarknaden..

 

 

Hur är det kring där ni bor?

 

Kram

6

NEEDS FOR SPRING

onsdag, februari 15, 2017 0 11

 

 

Mobilskal // Väska // Klänning // Armband // Solglasögon // Skor

 

 

Yes, nu är det all about spring i tankarna och jag vill vår-shoppa som en tok!

By Malina-klänningen är ju to die for och guld-espadrillerna är bara så jag. Sugen på färgglada accessoarer, bling & solisar från Ray Ban.

Tyvärr blir det till att hålla igen på garderobskontot då visst inredningsfix står mer i fokus. Kul det med!

Hur mår ni då?

 

 

Njutit av solen idag? Vilket fantastiskt vackert väder vi haft idag, tyvärr har jag inte kunnat njuta av det för runt lunch slog världens migrän till. Det blev golvläge på jobbet och mamma fick sen köra mig hem, där jag kräktes som en tok. Fick i mig lite piller och sen sov jag i ca 3 timmar innan jag kände mig någorlunda ok igen. Fast med den där hemska bakiskänslan jag alltid får efteråt.

Hatar migrän, det är hemskt och jag tror nästan att jag ska dö varje gång, ja på riktigt. Jag har fruktansvärda problem med smärtor som kommer från halsen och nacken som sedan letar sig upp och griper tag om både hjärna, skallben och nerver av vidrig smärta.

Dags att ta tag i lite utredningar igen för såhär kan man inte leva. Jag drabbas ganska ofta men jag skriver rätt så sällan om det.

Livet alltså, så himla härligt och alldeles superjobbigt på samma gång. Då och då iaf.

 

 

Ha nu en mysig onsdagskväll, kram

 

 

Adlinks

11

VALENTINES DAY

tisdag, februari 14, 2017 2 7

 

 

 

Firar denna mysiga dag med en omgång fia med knuff vid köksbordet och massa go fika med min familj, perfekt så.

För vad är väl viktigare än att umgås med sina älsklingar ♥

 

Hoppas ni haft en fin Alla Hjärtans Dag!

Kram

7

HEJ MÅNDAG

måndag, februari 13, 2017 0 8

 

 

 

 

Hej från sovrummet!

Ligger & göttar mig med nya magasin (Residence & Mama) i sängen, kan man ju behöv en seg måndag som denna. Väntar också på att bulldegen jag satt ska jäsa färdig, och på att svärmor ska ramla in.

Hon ska sova över och passa barnen imorgon, för vi ska nämligen se till att ha dem hemma nu innan resan. Det går hur mycket skit som helst på föris & skola nu (vattenkoppor & magsjuka bl.a) och det vill man inte ha nu.

 

 

 

 

 

En liten eukalyptus har hittat hit, vill ha in nytt vårligt och fräscht i krukorna nu.

 

 

Nu börjar det bli dags att baka ut kardemumma-snurrorna så nu önskar jag fint kväll! Och tusen tack ni gulliga som hjälpte mig med färgfunderingarna, alla på grönt alltså.. hmm, har inte bestämt mig än.

 

Kram

 

8

NU FÅR NI HJÄLPA MIG

söndag, februari 12, 2017 17 8

 

 

 

 

Alltså jag kan banne mig inte bestämma mig. Grönt eller rosa i gästrummet??

Jag pendlar mellan ljust smuts-grårosa och svagt gröngrått och jag håller på att bli tokig! De är precis lika fina i mina ögon, fast på olika sätt och färgen det blir kommer påverka accentfärgerna på inredningen i rummet sedan.

 

 

 

 

Blir det rosa kommer jag piffa med detaljer i tonerna ovan, hyfsat vit bas (lakan etc) och sen lite goa kuddar, tavlor mm i mustiga röda toner, älskar paletten i bilderna precis ovan.

Blir det åt det gröna hållet så blir det förmodligen accenter i smaragdgrönt, petroleum & mint istället.

Vilken av de två väggfärgerna tycker ni är absolut finast? Om någon ens faller er i smaken..

Nu, snabblunch här, sen bara måste jag till Ikea och shoppa ny hallspegel, för i förrgår sålde jag vår gamla (som vips blev för stor).

 

 

Passar på att tipsa om att Boozt erbjuder 15% på alla dessa nyheter, med koden SAVE15

 

 

Kram

 

 

Adlink

8

SKÖTSEL MONSTERA?

lördag, februari 11, 2017 5 53

 

 

 

Till alla er läsare med gröna fingrar, hjälp! Huuur sköter man en Monstera??

Vad har hänt med min? Varför har den fått dessa fläckar?? Står den för ljust/mörkt, för mycket/lite vatten?

Hoppas på svar för jag vill verkligen inte att den ska dö, den är ju så fin och jag fick den nyligen i present. Har fått rycka ganska många gulnande blad dessutom, så himla tråkigt.

Hur som helst, skulle den överleva så funderar jag på att sätta den i antingen denna krukan eller denna från Newport, olika men så fina bägge två!

 

Tack på förhand!

Kram

53