SKÖTSEL MONSTERA?

lördag, februari 11, 2017 5 53

 

 

 

Till alla er läsare med gröna fingrar, hjälp! Huuur sköter man en Monstera??

Vad har hänt med min? Varför har den fått dessa fläckar?? Står den för ljust/mörkt, för mycket/lite vatten?

Hoppas på svar för jag vill verkligen inte att den ska dö, den är ju så fin och jag fick den nyligen i present. Har fått rycka ganska många gulnande blad dessutom, så himla tråkigt.

Hur som helst, skulle den överleva så funderar jag på att sätta den i antingen denna krukan eller denna från Newport, olika men så fina bägge två!

 

Tack på förhand!

Kram

53
5 Comments
 • Sofia B
  februari 11, 2017

  Jag har egentligen ingen erfarenhet av just monstera, men stora bladväxter är ofta känsliga för sol så om den står i ett soligt söderfönster skulle det kunna vara brännskador. Men det vore först de senaste dagarna som det skulle kunna hänt, först nu som solen börjar göra nåt… Och jag tycker märkena ser lite märkliga ut. generellt är det vanligare att man vattnar ihjäl växter än att de torkar, känn efter ordentligt på jorden. Om den står en bit in i rummet kan jag tänka mig att det är ljusbrist, det händer ju rätt lätt så här års. på sommaren tror jag monsteran mår bra av att stå lite n från fönstret, men den behöver ljus så här års. Hoppas att du kommer på vad problemet är, lycka till!

  • Catta
   februari 11, 2017

   Hej Sofia och tack för dina tankar!
   Den har stått nära men inte direkt i fönstret och här på västkusten har vi inte haft mycket sol den senaste tiden så brännskador tror jag inte det kan vara men kanske att krukan kan vara lite tät i botten så det är blött längst ner trots att jag trott den behövs vatten för den har känns torr på ytan.. hmm. Jag får prova att torka ut den lite lite granna, hoppas den mår bättre då! Får flytta runt den lite med.

   Kram och ha en fortsatt go lördag!

 • Suss
  februari 11, 2017

  Jag har ju definitivt inga gröna fingrar men min Monstera har vuxit sig jättefin sen jag köpte den. När jag köpte den trodde jag att jag var tvungen att planera om den men det sak blomstertjejen att det inte behövdes, jag vattnar den inte i krukan utan när den är torr tar jag ur innekrukan och vattnar den rejält under kranen. Hon tipsade mig om att bladen inte fick stå emot något för då blir de bruna, min står i fönstret på norrsidan. Hoppas du fick nåt tips 😉 Kram Suss

  • Catta
   februari 12, 2017

   Tack Suss!!
   Jag tror faktiskt att du kan ha gett mig svaret på problemet! Nämligen att den inte får stå emot något, för den kan ha haft just de bladen lite tryckta mot väggen. Nu hoppas jag att lite avstånd ska få den att må bättre 🙂

   Kramis!

 • Kritsana Löfgren
  maj 27, 2020

  Hej, jag googlade upp och hittade att du hade detta problem med din Monstera förut. Just nu har jag fått samma problem som dig. Att min Monstera hade fått några svarta fläckar på sig. Återhämtat din Monstera sig och blev bra igen? Eller hur behandlat du med den? Vad va problemet och hur ska jag göra för att lösa det?
  Tack på förhand! 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.