EN KNÖL I BRÖSTET

torsdag, juni 16, 2016 12 6

 

 

 

 

Torsdag 2/6 började mitt högra bröst ömma, det blev svullet & huden fick en rodnad. Jaha, en inflammation i en körtel tänkte jag, fasen, ska jag behöva sätta mig på akuten i en halv evighet nu för penicillin..? Nä det hade jag ingen lust med.. även om sköterskan på telefon rekommenderade mig att göra det.

Äsch, jag väntar ut helgen tänkte jag, (och åker in om det blir riktigt illa). Ont har jag haft, ganska rejält, men jag har ju alltid ont (magen ni vet) så det kan ju vara rätt trevligt att ha ondare på ett annat ställe som omväxling. Ja ungefär så tänker jag.

Helgen gick, och ännu en vecka, och svullnaden gick ner. Ömmandet la sig och rodnaden minskade.. men kvar finns en hård liten knuta. Va faan är det tänkte jag? En hård tydlig kula, som inte gör direkt ont.

En tanke om något elakt uppstår ju däruppe, kan det vara c…

Näe, det får det inte vara.

Gick till vc som skickade remiss till mammografi. Så idag har de små lökarna plattats ut till frimärken.. (haha så sjuka de såg ut där de små stackar utsugna hahaha) och så fick vi avfärdat dumma misstankar om c-dumheter, SÅ skönt.

Det var en cysta, ja flera stycken hade jag faktiskt, såg läkaren med ultraljud efter de varit inne i ”patt-plattaren”, men ofarliga sådana. Jippi!! Var egentligen inte så orolig, men det var himla bra att jag kom in och kollade sa läkaren, ska också fortsätta ha koll och känna efter förändringar.

-Ajaj kapten sa jag och seglade lättad ut från Sahlgrenska igen..

 

 

Någon av er som hittat läskiga knölar? Varit på mammografi? (Alla över 40 kallas ju automatiskt, väldigt bra).

Sorry, inget vidare feelgood-inlägg idag, men kände att jag ville skriva av mig lite.

 

 

Ta hand om er finingar, och glöm inte för allt i världen att klämma på brösten lite då och då, viktigt!

Puss

6
12 Comments
 • Suss
  juni 16, 2016

  Men fy så oroligt! Skönt att det inte var nån fara. Här missar jag aldrig nån av de där sköna undersökningarna 🙂 kram Suss

  • Catta
   juni 18, 2016

   Ja nu kan man slappna av 🙂 Jag var aldrig riktigt orolig men vi har mycket cancer i generna i vår släkt så det måste ändå tas på allvar såklart, och läkaren tyckte det var väldigt bra att jag kom in.

   Kram fina du.

 • Ekenäsliv
  juni 16, 2016

  BRA att du tog det på allvar!!
  Det är en service vi har i detta land och känner man något obekant så ska man kolla upp det. Man har ju fler än sig själv att ta hänsyn till tänker jag…
  Å jag blir ju kallad jag 🙂
  Natt natt du fina skatt <3

  • Catta
   juni 18, 2016

   Precis, man har ju familjen som man vill ska känna sig trygg med att de har en frisk mamma 🙂
   Bra att vi har den servicen i vårt land, känns skönt.
   Ja du måste ju kolla jättenoga, och ganska ofta kan jag tänka mig, fina du..
   Kramis

 • Katarina
  juni 17, 2016

  Hallå där snyggaste!
  Länge sen jag skrev nåt…:(
  Men huj vad du skrämdes…
  Jag var på mammografi för 3:e gången i måndags himla bra och viktigt.
  Jag går alltid med lite halvångest tills det där brevet kommer där det står att allt är bra…. har för många runt om som drabbats så varför skulle det int svara min (o)tur nu??
  Va skönt att bli undersökt så snabbt och att det inte var något.
  Min Kajsa får ju som knölar ibland DÅ var de jätte nonchalanta för att hon är så ung.
  Det gjorde mig frustrerad och arg….nu var det som tur var bara svullna körtlar men det är ju en liten procent unga som får det och den procenten är ju någon…..

  Ta han dom dig och ha en underbar helg!
  Kraaaam Katarina

  • Catta
   juni 18, 2016

   Hello there lovely lady!
   Ja det känns ju lite som att det handlar om NÄR man får cancer, inte OM.. Jättehemskt.
   De får absolut inte vara nochiga mot Kajsa, man ska alltid ta knölar och förändringar på allvar!! En bekant till mig från Hönö fick en aggressiv form av bröstcancer när hon var blott 25 år, som hon lyckligtvis överlevt. Men hennes mamma dog i den cancern när hon var väldigt ung, vet inte om hon var 30 ens en gång. Fruktansvärt.
   Så det skall alltid tas på allvar, skäms på dem!

   Kram och ta hand om dig goaste

 • Frida
  juni 17, 2016

  Jo då, även detta…gick på mammografi kallelse…har varit där 3 ggr, en gång innan 40 pga oro, en gång vid 40 inget och en gång nu då…och då fick jag tillbaka ett brev att de måste kolla igen…ISKALL, tog med mig mamma, grät som ett barn och tänkte nu är det min tur och alla hemska tankar med det…det visade sig iallafall vara en cysta som gick sönder när man satte en nål i den. Vilken skön känsla men man måste kolla sig en gång i månaden.

  /F

  • Catta
   juni 18, 2016

   Nä men fyyyy så oroligt med det där brevet, förstår att du måste varit livrädd! Men så oerhört skönt att det bara var en cysta, hua..

   Kram

 • Ulrica
  juni 17, 2016

  Huga, jag satte nästan teet i halsen och fick alldeles iskalla rysningar när jag såg rubriken.. men åh, så himla himla skönt att cystorna inte var elaka <3.

  Jag har en mormor som haft bröstcancer och en mamma som opererat bort otaliga cystor så jag kollar mig regelbundet, något annat skulle jag inte våga.

  Ha en jättefin helg, vännen och fortsätt ta hand om dig!
  KRAM <3

  • Catta
   juni 18, 2016

   Inte meningen att skrämmas med rubriken, men jag känner att det är såpass viktigt så förhoppningsvis så väcker det en påminnelseklocka om att man noga ska undersöka sig själv den där gången i månaden, så man hinner kolla i tid om man hittar något. Finns säkert en och annan som inte kollar så noga tänker jag..

   Ja men gud så skönt att det inte var något! Sen brukar jag aldrig ta ut något i förskott utan är ganska lugn inför sånt här, men med hög cancerhistorik i släkten är det viktigt att kolla, det är det ju i vilken fall iofs.

   Bra att du kollar dig noga, kramis!

 • Kristin
  juni 17, 2016

  Läste med fasa rubriken blev riktigt orolig för dig ett tag. Skönt att höra att det hade gått bra.
  Viktig att gå och kolla sig!

  Kram❤️

  • Catta
   juni 18, 2016

   Tack snälla för omtanken. Även om jag inte känt mig superorolig så är det ju ändå läskigt när man känner de där knölarna/förändringarna.
   Ja visst är det viktigt, superviktigt!

   Kramis

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.