STILLEBEN & BUD TO ROSE

lördag, juni 18, 2016 1 4

 

 

 

 

Bukett från trädgården ♥

 

Älskar att kunna gå ut och knipsa lite här och där och sätta i små vaser lite här och var inne. Snittbloms-kontot minskar en aning om somrarna kan man lugnt säga (dock ökar trädgårdskontot hehe).

Börjar få liiite ordning i sovrummet nu, men är ändå långt ifrån klar. Hål i väggen-ångest samt lite spridda idéer om hur jag vill ha det där ovanför skänken. Stilleben som är lätta att ”möblera om” får det bli så länge.

Golvet ska ju som jag nämnt ett otal gången målas vitt (fult gulaktigt laminat ligger här), men jag får verkligen inte tummen ur på att flytta ut alla grejer ur rummet.. så här i sommartid när den mesta tiden vill spenderas ute och när hela kroppen skriker vila så känns det som ett megaprojekt helt plötsligt, jag som annars älskar att fixa med sånt.

Sen har nya mattan till vardagsrummet kommit, så nu kan den grå ryamattan som ligger där åka in i sovrummet och det lockar mer med bara den snabblösningen på sovrummet i dagsläget.

Vi får se..

 

 

 

 

 

Stjärnflocka, en av mina absoluta favoritblommor, både vackra & extremt långvariga i vas.

Kallas även Linnés döttrar eller Linnés fröknar.

 

 

 

 

Lampan Disc från Markslöjd fyndade jag på Campadre tidigare i vår, den funkar både som tak,vägg och bordslampa.

 

 

 

 

En mörkade variant av flockan dök upp i rabatten i år, den hade jag inte förra året, knepigt..? Vacker är den hur som helst, med sin vinröda ton.

 

 

 

 

Ett längre halsband i guld till min klänning jag ska ha på Jennies bröllop har jag nu äntligen funnit, enkelt med tunn länk & kulhänge från Bud to Rose (här), jättefint & precis vad jag hade tänkt mig.

 

 

 

 

(Linne & shorts från H&M)

 

 

 

God morgon lördag!

 

 

Känns som söndag för mig idag då jag var ledig igår istället för i torsdags, studiedag på föris så jag bytte dag. Dock blev det ändå träff med kollegorna igår då det var dags för den traditionella sommalunchen som vi har med jobbet varje år, för fjärde gången i rad på fina Långedrags Värdshus.

Vi åt en sjukt god trerätters lunch:

Förrätt

Skagen på handskalade räkor serveras på rågbröd, toppad med picklad rödlök, krispig örtsallad samt dill- och löjromsvinaigrette

 Varmrätt
Ugnsbakad bergtungafilé fylld med örter serveras med havskräfta, kräftviarge, citronkokt vit- och grön sparris, färskpotatisecrassé med ramslök samt sallad på blandade örter och picklad rödbeta
 Dessert
Crême brulé serveras med jordgubb & myntasorbet, färska sommarbär och smultronmacarone
Verkligen ett tips om ni är i krokarna!

 

 

Strax ska vi göra oss iorning för TIK-dagen här, det är alltså Torslanda fotbollsklubb som har aktivitetsdag med massa skoj borta på vallen, hoppas det inte kommer regn bara.. ser lite tungt ut på himlen.
Vad hittar ni på denna junilördag!?
Kram kram
4
1 Comment
  • Ekenäsliv
    juni 19, 2016

    Hej sötfia <3
    Å vilket vackert stilleben!!
    Den lampan har ju vi med 🙂 Just nu som hängandde variant i vår trapp 🙂
    pju… Nu är Annapanna trött som ett troll… Dax att sussa, hade gärna haft sommarlov med min skatt <3 Hade alltid 8 veckor fram till hon blev åtta… Föräldradagar är bra alltså 🙂 Nu är det andra bullar 😉
    Sov gott o hoppas ni haft en fin helg!
    Kramar Anna
    Hi hi, söt du är.. Bubbel vid lekplatsen lät ju som en toppbra idé 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.