TRANSPARENS & QUILTAT

tisdag, februari 22, 2022 4 0

Innehåller annonslänkar till Nordic Nest, Ellos & Jotex

Spegel // Vas // Vitrinskåp // Glas

Två trender som jag snappat upp är transparens och quiltat. Till er som inte jublar över vårens pastell-chock i både inredning och mode kanske transparenta möbler och lampor och klarglas kan falla mer i smaken.

Jag är väldigt sugen på att slå till på några delar ut serien Ripple från Ferm Living som jag länge spanat på, tycker den är underbar.

Dunpläd // Överkast // Kudde // Sittpuff

Quiltat är en annan trend som vi ser mycket av i år, inte bara på överkast och kuddar utan även möbler, lite kul.

Jaha, då sitter jag här och skriver på min sista lediga tisdag som det ser ut, fr.o.m 1 mars är det 100% på kontoret som gäller istället för 80%. Känner mig lite stressad över det och hoppas på att kunna vara lite flexibel med tider för att få ihop livet, inte minst med Ebba. Att har hund är så väldigt mycket mer än att ”bara” ha barn. När vi jobbar har ju barnen omsorg, och dessutom lär de sig att klara sig själv när de blir större. Inte riktigt samma sak med djur om man säger så. Hon kan ju inte ligga ensam hela dagarna och jag kommer inte orka flänga på varje lunch och hon kan heller inte gå på dagis. Hon är väääldigt speciell om man säger så, tex varje gång hon gjort en operation och blivit sövd och behövs stanna hos veterinären en tid så har de alltid ringt nästan direkt efter uppvak och sagt att vi får komma och hämta henne för hon skriker och ylar för sitt liv efter mamma och pappa. En riktig dramaqueen, som bara vill vara i sitt egna hem.

Har varit guld värt att vara ledig tisdagar så Ebba kan få sig en dag i veckan med mig med timmar i skogen eller vid havet, som vi varit nu precis. Helgerna är fulla med aktiviteter, likaså alla eftermiddagar. Mannen jobbar skift så varannan vecka är han med henne till 14 och sen kommer barnen och sen jag så hon har det bra, men hur vi ska lösa dagtidsveckan får vi se.

Hon får häng med då och då till jobbet, chefen får bara gilla läget för hon går först, japp så är det. Det är ju sällskap hon behöver utöver rastning, ca 6 timmar om dagen brukar man säga är max för en hund att vara ensam totalt över dygnet, färre än så för valpar såklart och kanske lite mer för gamlingar som Ebba om de inte verkar lida av det. Får tant sover när vi är borta, hon är tröttare nu helt klart.

Någon av er som har hund? Hur löser ni sällskapet och rastningen av pälsklingen när ni jobbar?

KRAM

0
4 Comments
 • Ellinor
  februari 22, 2022

  Har inte själv nån hund, men undrar också hur alla gör:-). Sååå sugen på att skaffa hund igen, men vet inte heller hur jag ska få ihop dagarna (speciellt om hunden inte gillar hunddagis). Läste också din kommentar om din mamma som snart går i pension. Var i samma sits med min mamma. Vi arbetade ihop i över 15 år (först på samma avdelning, sen på olika). Var jättekonstigt när hon gick i pension, blev så tomt! Men så kul att se henne nu, hon är så mycket gladare! Hon hade också jättemycket att göra på slutet och vara bara stressad hela tiden. Hon köpte hund i samband med pensionen och är så mycket piggare och gladare nu! Men det kändes konstigt i början efter hon slutat, men så glad att jag fått jobba ihop med henne så länge som vi gjorde! En lyx!

  • Catta
   februari 23, 2022

   En hel del av de jag känner med hund kan jobba delvis hemifrån eller ta med hunden till jobbet, en del har hunddagis, men det är ju fruktansvärt dyrt. Vet de som har på halvtid och får betala runt 5000:- i månaden för sin hund på dagis, ganska stor extra utgift =/

   Fantastisk att få jobba med sin mamma eller hur, verkligen en lyx! Skönt att läsa om någon i samma sits, kommer ju kännas supertomt när hon lämnar men får tänka att det blir bra ändå. Och de är ju så värda att gå i pension efter många hårt arbetande år, så glad för hennes skull 🙂
   Kram

 • Ida
  februari 22, 2022

  Hej! Jobbat på ett ställe tills nu där hunden har kunnat vara med. På tisdag väntar nya utmaningar och ingen möjlighet att ta med henne dit om dagarna. Då rycker mina snälla föräldrar ut och mån och fre kommer min mamma hem till oss och hänger med henne och går en rejäl lunchtur. Tis-tor ska hon vara med min pappa och hans hund om dagarna. Då blir det övernattning för henne och vi får två kvällar som är hundfria. Jag hoppas detta blir en bra lösning som funkar för alla! Annars får vi ompröva och testa nån annan variant. Min förhoppning är att vi nån av de hundfria kvällarna gör något tillsammans hela familjen. Som att åka till simhallen, testa en ny restaurang, bowling eller liknande. Men vi får se! Hoppas det löser sig bra för er och Ebba!

  • Catta
   februari 23, 2022

   Härligt att ni verkar ha en bra lösning, och toppen att vara hundfria två kvällar så ni kan hitta på mysiga saker 🙂 Det är inte lätt att få ihop allas behov och önskan med både hund och barn.

   Vi känner oss ofta väldigt låsta men är åndå värt det för Ebba ger oss så mycket. Blir dock svårare och svårare i och med att barnens idrott kräver mycket tid borta från hemmet också, bortmatcher etc och då kan inte Ebba följa med.

   Vi får kämpa på och ta den hjälp vi kan få, blir nog bra 🙂

   Kram

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.