ENKEL JULDUKNING

tisdag, december 7, 2021 1 0

Innehåller annonslänkar

Dukning är något jag aldrig känt mig speciellt bra på, vi har heller aldrig införskaffat oss en komplett servis så det blir alltid mischmasch av en massa olika tallrikar, skålar, osv. Har fått en del, har köpt en del själv, men vi har aldrig kunnat bestämma oss för vilken serie vi ska ha.

Men men, ilands-problem ändå, eller hur!

Huvudsaken är väl att man har något att äta på överhuvudtaget haha.

Tallrikarna här är inte ens i samma vita färg men helt ärligt så stör det mig inte alls, de stora är från Ikea (gamla) och har designats av en gammal lärare till mig på Tillskärarakademin, Sissa Sundling.

Assietterna kommer från Nordic Nest och märket Scandi Living (här) och de tycker jag väldigt mycket om. På kampanj just nu och finns i 4 olika färger. Gillar typ allt från Scandi Living, Skandinavisk stilren design och finns all möjlig inredning från dem här.

Underläggen kommer från Mio (här) och är superfina tycker jag, så himla nöjd att jag hittade dem, ger värme i dukningen och mot det kalla marmorbordet. Finns även rektangulära, här.

Mio har fantastiskt mycket fint prisvärt under kategorin Dukning & Servering, jag är sugen på de här glasen att göra juldrinkar i.

Linneservetter är väldigt fint att duka med och mina kommer från H&M men är tyvärr slutsålda men finns snarlika hos Ellos här. Trots att jag har jobbat inom restaurang i många år och kan flera fina servettvikningar så tycker jag det är fint med bara en slarvig knut på mitten, det perfekta är inte riktigt min grej, även om det kan vara väldigt vackert såklart.

Glasen är från Ittala som säkert många känner igen. På kampanj hos Cervera nu, rödvinsglasen här och vattenglasen här. Hela serien hittar ni här.

Prisvärda, stilrena och vackra, perfekt julklapp.

Besticken minns jag inte namnet på men liknar Fjord från Hardanger Bestikk.

Vill ni ha tips på duknings-tillbehör i tidlös design så ska ni absolut kika in på Arket, där kan jag gå länge och botanisera bland allt fint.

Ljusstakar // Korkskruv // Servettringar // Servettringar // Flaskkork // Burk // Ljusmanschett // Ljusstakar

Ljusstakar, manschetter och servettringar i kollaget finns i både silver och mässing under kategorin Homeware.

Vackert stengods, vackra vaser, krukor och mycket annat fint finns på Arket. Extra roligt tycker jag det är att min vän Sophia stylat många av deras produktbilder den här säsongen, hon är grym.

Nu ska jag brassa lite käk till mig och kidsen här, sonen ska iväg på träning med Blåvitt och behöver ladda i tid. Önskar er en fortsatt fin tisdag!

KRAM

0
1 Comment
  • Camilla
    december 8, 2021

    Glasmärket både heter och uttalas Iittala, med två i:n alltså.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.