SÄSONGENS JACKOR

måndag, september 6, 2021 3 0

Innehåller annonslänkar

Dunkappa 8848 Altitude // Mössa Acne/Wakakuu // Fuskpäls Dry Lake

Hej!

Här står jag i lite nytt och lite gammalt och idag handlar mitt blogginlägg om höst/vinterjackor. Är det något ni längtar efter kanske? Eller är det lite ångestladdat att den påpälsade delen på året närmar sig? Blandade känslor för mig, gillar ju att vi har olika årstider både när det gäller väder och garderob, ombyte förnöjer som man säger 🙂

Frysa tänker jag inte göra däremot, har jättedålig blodcirkulation, lider av raynauds fenomen och förlorar känsel och blir stel om jag blir kall så därför har jag införskaffat mig en rejäl dunkappa i år. Perfekt till långpromenader i vinter och att slänga på sig efter vinterbad som jag ju gillar så himla mycket. Och jo det är bra för mig att bada iskallt trots mina besvär, faktiskt jättebra för just blodcirkulationen. Men gäller såklart att vara varm både innan och efter bad. Får sån skjuts genom hela blodomloppet efter vinterbad och det är som att all smärta i kroppen försvinner ett slag, otroligt faktiskt.

Nåja, här kommer lite inspiration med ett gäng av säsongens finaste jackor enligt mig, först ut skjortjackan, eller ”shacket” eller ”overshirt” eller vad ni nu vill kalla det. Ett av mina favoritplagg, så glad att trenden håller i sig.

1 Nelly // 2 Bubbleroom // 3 Kappahl // 4 Bubbleroom // 5 Ellos // 6 Nelly

En trend som kommer och går genom åren är quiltat och i år är det superhett och finns i massor med olika modeller på jackor, korta, lång, tunna, tjocka, västar..

1 Lindex // 2 Lindex // 3 Nelly // 4 Ellos // 5 Afound // 6 Kappahl

Klassikern. En riktigt snygg ullkappa är svårslaget tycker jag, grymt fint och jag använder min väldigt mycket.

1 & other Stories // 2 Bubbleroom // 3 Nelly // 4 Lindex // 5 Twist & Tango // 6 Lindex

Dunjackan, eller täckjackan, är väl kanske den allra viktigaste på vintern här i norden. Kanske inte så ofta här i Göteborg då vi ofta har ganska milda blaskiga vintrar, men ibland fryser det på till vargavinter även här och med luftfuktigheten och vinden känns det ofta råare här än i norr. I år hade vi ju faktiskt just en sån där kall isvinter i januari/februari med is på både insjöar och havet, då gällde det att palta på sig rejält.

1 Lindex // 2 Kappahl // 3 Lindex // 4 Bubbleroom // 5 Ellos // 6 Nelly

Sen har vi fuskpälsen, eller teddyjackan, som kanske är den gosigaste jackan. Fin till både vardags och fest och finns ju i supermånga olika modeller och färger. Jag faller mest för beige och svart då som ni ser men tycker det är SÅ coolt med folk som vågar färg på sin päls, mode ska vara kul.

1 Twist & Tango // 2 Ellos // 3 Kappahl // 4 Lindex // 5 Bubbleroom // 6 Nelly

Och på tal om slaskeborg så kör vi sist men inte minst med regnkappor, nr 1 har jag i en ljusare beige och har haft i säkert 8 år och älskar den, skitsnygg och rejäl längd, bra luva och ja typ allt som jag kräver av en regnjacka. Sjukt välanvänd så nu börjar den faktiskt spricka något i tyget på småställen. Kommer köpa en likadan när den går sönder helt (märke Rains) och den här under i taupe gillar jag mucho!

1 Nelly // 2 Ellos // 3 Lindex // 4 Röhnisch // 5 Cubus // 6 Kappahl

Nu önskar jag fortsatt trevlig kväll så ses vi imorgon igen.

KRAM

0
3 Comments
 • Pia
  september 8, 2021

  Tack för tipsen!
  Blev faktiskt en av regnjackorna för mig (nummer två från Ellos). Plaskeborg kräver sin vinterregnjacka….
  Hoppas den passar när den kommer!

  • Catta
   september 11, 2021

   Åh va roligt! Den är ju superfin! Har du hinnit få hem den nu då kanske, nöjd?
   Kram

 • Malin
  oktober 30, 2022

  Jag chansar på att du kanske fortfarande svarar på gamla inlägg! Jag funderar nämligen att köpa dunkappan från 8848 altitude men är fundersam över storlek. Vad har du för storlek på din kappa? Hur upplever du storleken? Tack på förhand :)// Med vänlig hälsning, Malin

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.