DET MAGISKA VINTERBADET

torsdag, mars 11, 2021 0 0

Reklam i samarbete med Watery

Det är ju verkligen något alldeles speciellt med vinterbad, eller bad året om egentligen för det är vad jag gör, badar året om. Även min dotter gillar ju detta väldigt mycket.

Jag skulle säga att känslan är M A G I S K !

Det ger en otrolig endorfinkick och är väldigt stärkande för immunförsvaret. Ja det finns många fördelar med just vinter -eller kallbad och det som händer är att när kroppen kyls ner extremt snabbt drar blodkärlen ihop sig och blodtrycket stiger vilket får kroppen att skicka ut stresshormoner som kortisol och adrenalin bl.a.

Det frigör endorfiner, som också kallas kroppens egna morfin och har förutom en smärtstillande effekt (som kan hålla i timmar efter badet) och en positiv effekt mot nedstämdhet och depression.

Man kan kalla det för ett lyckopiller helt enkelt och för mig är det precis så, jag får enorm energi efter ett dopp och alla mina krämpor försvinner helt för ett tag, otrolig känsla.

Dock ska man vara försiktig om man har högt blodtryck då trycket går upp ytterligare av kallbad och kan vara påfrestande för hjärtat. Men annars är det bara positivt och det säga att ett dopp på 10 sekunder i iskallt vatten motsvarar 20 minuters löpning när det kommer till endorfin-fyrverkerier i kroppen och ju längre man är i desto bättre. Vi träffade en kvinna som brukar ligga i 20-30 minuter..!!! DET är för galet även för mig, men 1 minut är skönt haha.

Så de som skakar på huvet åt alla nyblivna vinterbadare under pandemin borde istället ta sig ett dopp och få en rejäl dos av alla kroppens belöningshormoner 🙂

Vad vi fick känna på denna vinter var en kyla vi inte riktigt är vana vid och badskor känns som ett måste att införskaffa inför nästa vintersäsong för fossingarna hinner bli ganska nerkylda på vägen från handduken till badet och tillbaka på den iskalla marken.

Watery.se har ett grymt utbud av badskor för både stora och små här. Lika användbara på sommaren såklart, vi har skurit upp fötterna många gånger på musslor och annat, så mycket som vi badar och simmar omkring i tången när vi fiskar krabbor så ett par badskor känns som en billig försäkring.

Watery är Sveriges största simbutik med massor av badkläder och simutrustning för både vuxna som öronproppar, näsklämmor, snorkelutrustning, badmössor, simvästar och hajfenor mm, ja allt och lite till verkligen.

Inez fick såklart syn på sjöjungfrufenorna som finns i flera olika färger så nu står det allra högst upp på önskelistan haha. Förstår det för de ser riktigt härliga ut och jag skulle själv vilja prova faktiskt, måste ju vara jättekul!

Hon önskar sig också ett par såna här simglasögon, så tror bestämt det får bli en sommarpresent då hennes födelsedag nyss varit.

Vad säger ni, visst blir ni lite badsugna nu va? Har jag några hängivna vinterbadare till läsare kanske? ELler åtminstone sommarbadare eller spabadare? 😉

Ha nu en riktigt fin dag!

KRAM

0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.