PLOCKAT FRAM LITE FRÅN VINDEN

torsdag, november 19, 2020 0 0

Inlägget innehåller annonslänkar

Gammal bild, men nu åkte den här godingen fram från vinden, tillsammans med kanalhusen i porslin.

Jag är ff lika förtjust i denna tredimensionella stjärna nu som när jag köpte den, vet bara inte riktigt vart jag ska ha den, men jaja det löser sig. Den kan både hänga och ligga som på bilden.

Den heter Moravia och jag har köpt den på Artilleriet, den skapades redan 1820, av en slump i Tjeckien på en pojkskola och har fått sitt namn efter kyrkan i skolans region. Visst är det häftigt ändå.

Nu finns det många olika kopior/varianter på denna, olika färger, billigare osv. Ellos har en variant här, Jotex har i flera olika färger här och Mio har en riktigt billig variant här.

Till helgen ska jag adventspynta lite till, det här året får man börja hur tidigt som helst tycker jag, vi behöver allt mys vi kan få i dessa dystra tider. Usch va trötta vi är på detta skitvirus nu, eller hur! Flera av mina decemberplaner har fått ställas in, bl.a en två dagar spa och vandring med 4 andra tjejer som vi längtat jättemycket efter, men vi får ta det längre fram helt enkelt även om det är supertråkigt. Vi måste alla hjälpas åt i detta och minska smittspridningen, det kommer en tid för friare umgänge, kalas, resor och annat igen. Vi måste ha tålamod bara och jag kan inte göra saker med gott samvete även om det jag hade bokat inte är förbjudet. Jag har lika mycket ansvar som alla andra.

Tänker väldigt mycket på alla som verkligen lider i detta, ensamma, sköra, de som blivit av med jobben, livsverk som går förlorade, missbruk som ökar, barn som far illa för att det är jobbigt hemma, där man måste spendera mer tid nu. Tänker på dem som inte ens har ett hem.. orimligt. Tänker på alla som intensivvårdas för covid, tänker på sjukvårdspersonalen som kämpat i motvind en andra gång sen i mars och får slita med sin egna hälsa på spel. Både den mentala och fysiska.

Ja herregud.. Nä nu får jag hitta på nåt mys för min svärmor känner jag, som jag vet behöver uppmuntran. Har en kul idé (vet att du läser så nu kommer du bli nyfiken hihi).

Tacksam för allt jag har, min familj, mina vänner, mitt jobb, att jag är frisk (ok nästan), ja massor med saker, ni fina läsare också såklart.

Hur mår ni i allt detta?

Nu måste jag verkligen sova, imorgon är det fredag tjohoo!

Kram o natti

0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.