HEMESTER-OUTFIT, ACCESSOARER & HÅRGODIS.

torsdag, juli 23, 2020 0 25

Innehåller annonslänkar

Vi har verkligen haft lata dagar denna vecka och mest bara hängt hemmavid.

Väldigt skönt, även om man kan bli lite rastlös också.. Men att gå osminkad, ställa upp dörrarna både bak och fram på huset och låta ute bli inne och tvärtom är så härligt. Allra lyckligast är nog Ebba som slipper pipa när hon vill in eller ut nu när det står öppet och hon kan göra som hon vill dessa soliga dagar.

Vinterns elände med ständigt duschande och torkande av leriga blöta tassar osv är ett minne blott nu men tiden går snabbt så det gäller att njuta till max så länge det varar.

Här i vår lilla radhus-oas är det nästan alltid vindstilla och varmt, även när termometern visar blygsamma 18-19 grader som den gjort senaste dagarna. Blir som en gryta här och är helt lovely nu, när det går över 25°c blir det olidligt varmt här och då är det havet som gäller, men nu är det som sagt superhärligt.

Fått lite väl mycket sol denna vecka så drog på mig en luftig kaftanklänning som skyddar. Ett av mina favoritplagg som jag haft i åratal.

Håret i en knut, luftiga plagg och lite bling är nog min bästa semesterlook.

Runt handleden sitter två vackra armband från PFG Sthlm, detta i stelt guld (pläterat) och detta med leomönster som jag älskar. Gulpläterat med Cubic Zirconia stenar som glittrar så fint.

Ni missar väl inte att ni får 25% rabatt på hela sortimentet hos PFG med koden CATARINA20. Gäller t.o.m sista augusti.

En av de tråkigare sakerna med sommar, sol och salta bad är att håret bleks så förbannad fort och att toningar/färg inte håller mer än ett par veckor max. Gaaah vad jag är trött på detta. Eller ja, inte jätteångest över att de grå syns för jag är ju nära 40 och det är helt naturligt såklart men jag är inte redo att låta min naturliga, numera gråsprängda hårfärg komma fram. Även om jag kan sakna min egna bruna hårfärg jag hade förr, mer nötbrun som blev vackert slingat på sommaren. De toningarna jag använder tenderar att dra lite väl mycket åt rött för min smak och eftersom mitt hår bleks väldigt lätt i solen drar det åt orange tillslut. Men att lägga tusenlappar på salong varje gång är inget jag prioriterar, nä då får jag köra billiga intensivtoningar tills jag är redo för att skippa det helt och bli en silverräv. Grått hår kan vara jättesnyggt men först vid 55 kanske jag är sugen på att se ut som Caroline Laboucher, som är en av mina stilförebilder, så sjukt vacker.

Men att få ett sånt vackert grått hår är ju inte säkert, får hoppas bara.

Mina ”coverup”-produkter, tuti från Ica Maxi haha, men finns typ överallt som Lyko osv.

Tonat torrschampoo från Batiste, oslagbar prismässigt och faktiskt typ bäst och finns i flera olika nyanser. Magic retouch från Loreal som täcker de grå tillfälligt (till nästa tvätt) är en sån där grym nödlösning som jag tar till ibland på sommaren när jag vill vara lite fin, och ”o-grå” 😉

Sen min nya bästis när det kommer till intensivtoningar, Only Love från Schwarzkopf som täcker de grå väldigt bra och blir som en fantastisk hårinpackning samtidigt, håret bli väldigt glansigt och känns fylligare i några veckor.

Brukar låta det gå ca 6 veckor mellan toningarna och jag kör oftast på en ren mellanbrun, alltså en 4.0, ibland mörkbrun 3.0.

Imorgon ska jag färga håret, ska ut till Hönö på tjejhäng och det ska bli kul att få partypiffa lite. Hinner jag så blir det bild på när jag är nyfärgad och fixad också, annars får ni se det en annan dag.

Nu blir det filmmys här med mina älsklingar.

Trevlig kväll!

25

No Comments Yet.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.