PÅSK-SPECIAL!

onsdag, mars 25, 2020 0 40

Innehåller annonslänkar

Inte långt kvar till påsk nu så idag blir det en påsk-inlägg, med lite återblick från tidigare påskbuketter, inspiration & tips på både buketter, dukning, mat mm.

Påsken är verkligen en färgsprakande högtid vilket jag gillar, kulörta fjädrar, knalliga påskliljor, färgade ägg och annat vackert pyssel och pynt.

Jag har sällan ett traditionellt påskris, utan det blir mer en påskbukett, en mix med björkris (eller andra kvistar), blommor fjädrar och/eller ägg. Det tycker jag är allra finast.

Gärna yvigt spretigt och bohemiskt.

2019

Pappersäggen är min favoriter och de finns bl.a här, här, här och här.

2018

2017

2016

Bakverk, mat och dukning.

Söta cupcakes som jag och barnen gjorde för ett par år sen, den med de rosa öronen tycker jag är så himla söta. Fixar man enkelt genom at klippa marshmallows på diagonalen och doppa i socker färgat med karamellfärg.

En blogg ni inte får missa när det kommer till goda och vackra bakverk är Salt Som Socker som min gamla vän Linn Utbult driver, hon vann Hela Sverige Bakar 2018 och skönare böna får man fasen leta efter, sprudlande härlig, rolig och otroligt begåvad tjej.

Hennes härliga morotskaka till påsk kanske?

I senaste tidningen av Ica´s buffé hittade jag olika våffelrecept (våffeldagen idag ju) och denna matiga spenatvåffla kan jag tänka mig som en enkel påsklunch, för både rökt lax och mycket ägg blir det alltid på påsk för mig, smarr!

Andra fantastiska recept till påskmiddagen hittade jag för ett tag sen på Elle Mat & Vin –Storslagen Påskmiddag.

Allt om mat har också flera härliga påskrecept jag sparat, här.

Jag gillar även enkel mat till påsk, lite plockbuffé sådär, bilden ovan är från när barnen var väldigt små och bara gillade rena smaker, gott det med.

Fina dukningar är något som imponerar på mig, kanske för att jag inte har någon vidare talang för just dukningar, och hos Nordic Nest hittade jag lite inspiration.

Hittade den här bilden på enkel men väldigt vacker påskdukning hos Villornas Hemligheter, ljuvlig bukett!

Och här hittade jag ett youtube-klipp på hur du viker den finaste kaninservetten.

Sista bilden kommer från Indiska, en färgsprakande dukning a la Alice i underlandet, men en massa fint till påskdukningen.

Årets finaste påskdekorationer kommer från DBKD enligt mig, som bl.a finns hos Rum21 & Nordic Nest.

Jag har köpt den här fina skålen med lock i dusty pink till Inez.

Kram

40

No Comments Yet.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.