CHERRY SPOTS, ÅLDRANDE, IPL & UTSEENDEFIXERING

onsdag, februari 5, 2020 6 33

God kväll!

Tänkte snacka lite om det här med åldrande och vilka tecken/förändringar som stör mig mest. Och det är vad ni kan se på bilden -angiom, körsbärsfläckar eller cherry spots som de kallas. Det är alltså små missbildade blodkärl som poppar upp som små röda runda märken, en del upphöjda och oftast inte större än max ett par millimeter.

Det fullkomligt exploderar av dessa på min kropp nu och det är ofta åldersrelaterat, men kan också bero på sjukdomar osv, och det har ju jag en del av som ni vet. Problem med just blodkärlen och blodtrycket bl.a.

Fläckarna i sig är helt ofarliga men jag tycker inte om dem överhuvudtaget så nu har jag varit på konsultation för en IPL-behandling, där man helt enkelt enkelt behandlar fläckarna med laser som med värme får blodet att koagulera och de blir bruna, innan kroppen tar hand om resterna och fläckarna försvinner. Åh, det ska bli så spännande att se resultatet! Vore kul att veta om ni tycker det är intressant att se?

20/2 ska jag dit och jag kommer såklart visa för och efter här på bloggen, tänker att det kanske är fler som har liknande bekymmer, ytliga spindelkärl osv. Allt detta går att ta bort/reducera med just IPL, så coolt.

I övrigt är jag inte superpetig med utseendet, har ingen direkt åldersnoja osv. Men just att dessa prickar är röda stör mig väldigt och jag har dem mest över bålen, ett par fula över dekolletaget osv. De vill jag inte ha kvar. Sen är jag en prickigkorv i övrigt iallafall, men mina födelsemärken/leverfläckar sitter där de sitter och ryker bara om de blir fula/får förändringar.

Vi ser alla olika ut och mina många fläckar är till stor del från arv av mamma och pappa som också har många fläckar. Min mormor dog faktiskt av malignt melanom blott 48 år gammal så födelsemärken ska absolut kollas och tas på allvar.

Andra skönhetsingrepp som botox, fillers osv är jag inte det minsta intresserad av och har aldrig varit, men vet inte om jag kanske kommer att bli..? Blir 39 i år och trivs med att bli äldre, förutom fjuningare överläpp, haka och röda prickarna då, men i övrigt gillar jag det jag ser. (Fast jag har gjort laser för permanent hårborttagning, då jag haft ganska kraftig hårväxt på ben, bikinilinje, armhålor, SÅÅÅÅ värt!!).

Jag gör förbättringar för dagen i form av smink osv, det går jag knappt utan längre, då ser jag hemskt trött ut. Och jag färgar mitt hår, rätt så gråsprängd nu faktiskt.

Kan bli både lite ledsen och arg över hur långt det har gått med fixeringen i vårt samhälle idag, megaläppar och fillers på knappt 20-åringar. Unga människor som ruinerar sig på naglar, fransar, injektioner osv. Nej nej nej tänker jag ofta.

Med det sagt är jag inte emot ingrepp/förbättringar av utseendet och inser ju att jag är lyckligt lottad som är ganska nöjd med mitt yttre, men synd att många blir fartblinda och faktiskt förstör sig själva.

Hur ser ni på detta? Intressant och väldigt aktuellt ämne.

Till sist måste jag säga att jag älskar rynkiga kvinnor, rynkiga levnadsglada sprudlande rynkiga damer är bland det vackraste som finns. En av favoriterna är Suzanne Reuter, så snygg.

Trevlig kväll!

33
6 Comments
 • Monika
  februari 6, 2020

  Har inte sett någon som blivit vackrare av läppförstoring. Varför vill man ha Kalle Anka läppar undrar jag? Kan knappt titta på dem då de pratar.
  Kram Monika

  • Catta
   februari 6, 2020

   Jag har sett en del väldigt fina resultat, såpass at man inte kan tro att de gjort en förstoring, men tyvärr är det många som kör på med för mycket. Fartblinda..
   Det är verkligen inte smickrande med en stor anktrut tycker jag, men smaken är som baken och man får dra en egen gräns men tycker det är sorgligt när det ofta är väldigt unga människor som förstör sig.
   Kram

 • Pillan
  februari 9, 2020

  Är det så de kallas? Har oxå fått små röda fläckar, trodde de var röda först och sen blir de som van,Ica födelsemärken… ska bli intressant hur behandlingen verkar.

  • Catta
   februari 9, 2020

   Dessa blir inga vanliga födelsemärken utan förblir röda då det är blodkärl som liksom buktar ut.
   Ser fram emot behandlingen och kommer uppdatera er 🙂

   Kram

 • Ida
  april 3, 2022

  Hej! Försökt hitta någon uppföljning på detta.. Undrar hur det gått? Har nämligen likadana utslag och vill göra något åt dem.

  Tack 🙂

  // ida

  • Sara
   maj 31, 2022

   Hej! Jag gjorde en borttagning av en fläck under ena ögat i våras. Behandlingen gjorde lite ont som att få en smäll av ett gummiband på området. I övrigt bra beh av personalen. Jag fick undvika solen och varmt vatten under ett par dagar och sen ha hatt. Det tonades bort men ser nu ändock att den ändå inte är helt borta och under andra ögat syntes också ngt rött nu..undrar ifall teknik som mobilen man använder ideligen kanske ställer till ngt i ögonmuskulaturen och frammanar detta men ingen aning. Hon som beh mig pratade om att det är lämpligare att ta borttagning i större omfattning efter att man ex fått barn för det kan ju ske en del hormonellt under den tiden. Kostsamt av bara en fläck men tror man kan få mängdrabatt vid fler. Tycker ändå det var värt det. De röda fläckarna är inte smickrande. Leverfläckar är tjusiga i jämförelse.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.