VÄLKOMMEN MAJ!

onsdag, maj 1, 2019 0 13

Innehåller annonslänkar

Sköna maj välkommen tralalalala!

Hoppas ni hade en riktigt fin valborg igår, det hade sannerligen vi! En vacker kväll nere vid Hästens badplats på västra Hönö, där jag alltid var som liten på valborg och firade vid den stora brasan.

Hur mycket folk som helst där på klipporna och kör med orkester som sjöng härliga sånger som Maj-sången och de tände brasan till tonerna av vår fina nationalsång. Stämningsfullt och vackert.

Kul att träffa på vänner och bekanta, gamla klasskompisar och andra goingar.

Vi var där med mamma och vänner här från Torslanda, så mysigt SÅ! Och det blev en brinnande solnedgång ner i havet som avslutning, herregud så vacker plats man växt upp på, och härligt för mina barn att nu få uppleva en del av min uppväxt.

Tog in buketten jag hade på bordet ute, den doftar helt lovely av hägg, kanske bästa vårdoften?! Knyckte några kvistar från träden som kantar vårt område hihi. Blandade med lite smått och gott från trädgården, yviga buketter är de bästa!

Ja nu är det maj och jag hoppas på många soliga varma dagar, längtar efter kvällsdopp nere i Tumle och kvällsmat på klipporna, mm..

Brassestol // Flipflops // Solkräm // Mattermos // Hinzaväska

På önskelistan i maj står brassestol, hittade en fin från Mio. Nya Havaianas hittade jag på Åhlens, mina gamla har knappt nån sula kvar haha. Och en Hinzaväska vill jag ha! Bästa multifunktionsväskan, finns nu även med kylväsk-insats, finns hos Royal Design bl.a. Solkräm med karoten, man hör ju hur gyllenbrun man blir hehe, hittad hos Lyko. Sen ska jag köpa oss en riktigt mattermos, och denna från Naturkompaniet gillar jag.

Maj är ju inte sommar enligt årstiderna utan vår, men förra året hade vi riktigt varmt sommarväder i hela maj med bad i havet var och varannan dag, och kanske blir det samma i år!

Och hur mycket jag än älskar sol och värme så förstår man ju att anledningen väl troligtvis är den globala uppvärmningen och det är såklart fruktansvärt oroväckande och något vi alla måste bidra till att motverka. Motsägelsefullt att uppmana till shopping då kan tyckas men alla får stå för sina egna handlingar och hitta en balans i sin konsumtion.

En liten tanke när det kommer till klimat-tänket osv är förresten att jag reagerar ofta på att många nämner vegankost som ett miljövänligt alternativ men jag skulle säga att oavsätt livsmedel man konsumerar så är det närproducerat som är det viktiga. För väljer man att köpa sojabönor från ostasien tex så är man ju tvärtom, en riktig miljöbov.

En av de största anledningarna till skövling av regnskog och att hela ekosystem slås ut, så big no no att köpa produkter som består av sojabönor! Avokado är ju också något man bör bojkotta om man vill tänka på vår miljö, bland mycket annat. Veganskt kan vara jättebra för miljön men närodlat är det som gör skillnad, vare sig man äter kött eller grönt.

Tänker ni mycket på miljön och vad gör ni för att vara snäll mot den, några bra tips?

Jag lär mig mycket från min mamma och pappa, som odlar det mesta av grönsaker osv själva, älskar att gå och smaska i deras trädgård, bondbönor, brysselkål, potatis, olika löksorter, tomater, fikon, mm mm.. lyxigt och bra för miljön. Min mamma är en riktigt förebild när det kommer till miljötänk, ingen överkonsumtion där inte, skäms lite ibland för att jag har sämre karaktär och ett stort ha-begär..

Nu ska jag umgås med min dotter, vi ska bygga med lego i väntan på att killarna kommer hem från fotbollscup. 7:30 spelade de första matchen, gaaah så tidigt en ledig dag!

Kram och ha en riktigt fin första maj!

13

No Comments Yet.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.