PIONER

onsdag, maj 29, 2019 0 9

Blandad kompott i buketten, hundkex från nåt dike, syrener, akleja & pioner från trädgården. Och vilka pioner ändå, svårt att visa på bild hur stora de är men de är verkligen maffiga.

Måste verkligen peta ner fler sorters pioner i rabatterna, galet vackra ju. Vill ha blekrosa och massor med vita.

Så galet många blad i dessa pioner, de strösslar hemmet så fint när de blommar över 😉

Favvolampan ↑ (från Royal Design här)

Men vad händer med vädret hörni? Har ni också så jäkla kallt som typ 10-12 grader?? Snart juni ju! I förrgår kändes det som rena hösten men igår var det relativt soligt och fint iallafall, men kallt som attan i vinden. Idag har vi också sol so far.

Pics från i söndags när vi åtminstone hade 16-17 grader och varmt i solen i lä.

Där ser man lite tydligare hur långt häcken kommit, den tar sig verkligen fint med det dröjer nog ytterligare två år innan den når önskad längd på ca 180 cm. Avenbok växer ju upp till 50 cm per år så snabbväxande rackare, men det kan gå trögt i början när den håller på att etablera sina rötter osv (vi satte den för 2,5 år sedan). Men den har nog växt minst 20 cm på sina ställen redan i år, hurray!

Vackraste häcken som finns om man frågar mig, när den är hyfsat smal men ändå tät och jämnhög.

Ja men då kör vi väl onsdag och halvdag på jobbet för min del, som vi alltid gör innan röd dag, känns himla lyxigt. Och SÅ skönt det ska bli med kortvecka, två på raken dessutom, göttigt!

Är ni också lite extra lediga? Hoppas det.

Kram

9

No Comments Yet.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.