INEZ ANTIKA SKRIVBORD

måndag, maj 6, 2019 3 7

Innehåller annonslänk

Hallå i haglet!

Jag fick pisk på vägen hem från jobbet idag kan man lugnt säga, shit vad hagel gör ont! Kändes som nån sköt mig rakt på näsan haha, sjukt obehagligt!

Men nu är jag hemma och barnen sitter framför tv:n med varsin glass i ruggvädret, ibland får man fuska med glass på en måndag, och innan maten dessutom.. ajabaja mig.

Igår fick jag tummen ur att måla om Inez skrivbord som jag tänkt så länge, det var fint innan också men hade blivit lite skavt och slitet på sina ställen efter år av pyssel och stök på denna vackra möbel.

Så kär i mina gamla möbelfynd, detta är nog det finaste. 800:- gav jag för det, av en gammal dam vars mormor hade fått det i bröllopspresent av sin man nån gång på 1800-talet. Skäms på mig som syndat med att måla över det vackra körsbärsträet..

Hade lite färg kvar av Farrow & Ball -Elephants Breath, som jag målade skåpen i vardagsrummet med, och det blev SÅ fint. Älskar verkligen den beige-grå-rosaaktiga tonen, skiftar i olka toner beroende på ljus, som de flesta färger. Precis som väggfärgen jag målade nyss i Inez rum, som ni nu också får se. Hennes val av färg och visst blev det fint!

Detaljerna på skrivbordet är så himla vackra, tänk vilket arbete, vilket hantverk!

Fick höra av körsbärsträdet skeppades på båt från Amerika hem till Sverige och att mannen själv snidade skrivbordet, vilken man gör det för sin kvinna idag tro?! Ångrar SÅ att jag inte bad den gamla damen skriva ner historien på en lapp att förvara i skrivbordet, och idag lär det vara försent då hon säkert var runt 90 år när jag köpte det för över 10 år sedan..

Väldigt svårt att visa riktigt hur den blå väggfärgen ser ut då ljuset från takfönstren här uppe på lilla vinden gör att det ser helt olika ut beroende på tid på dagen och väder, men färgen heter hur som helst Dusky Blue och kommer från Jotun.

En liten skriv-vrå i detta lilla lilla rum, perfekt barnrum ändå. Och mattan som skymtar är jag heeelt kär i, gud va fin den är, finns hos Ellos här.

Golven behöver få sig en ny omgång vit färg, en massa fläckar efter leksaker och slitet nu efter snart 7 år i huset. När vi flyttade in var det furu-fest på hela övervåningen/vinden, från golv till tak. Sådär riktigt gula lackade furuplank, och en annan matt furupanel i taket, inte min kopp..

Men med lite färg (eller ganska mycket) var det löst! Och även om jag är lite trött på kritvita golv så passar det perfekt på vår lilla övervåning, ger känsla av rymd.

Hittade en jättegammal bild på hur denna vrå såg ut när det var mitt ”hobbyrum”, där ser ni också vilken färg jag hade målat skrivbordet i innan.

Jag mår så himla bra när jag får måla och hålla på här hemma, bästa terapin som finns och väldigt roligt att göra om och fixa. Håller ni med?

Kram

7
3 Comments
 • Anette B
  maj 6, 2019

  Mkt fint i Inez rum. Skrivbordets färg mot väggen är jättefint. Vore kul att se bild fr ert badrum då det nog är ngt jag aldrig sett.
  Kram Anette

 • Catta
  maj 7, 2019

  Tack snälla!
  Ja det kanske jag aldrig har visat..? Inte så mycket att se men visst, kan bjuda på en bild i dagarna 🙂

  Kram!

 • Michaela
  maj 7, 2019

  Underbar blogg ! Kom gärna in och kika på våra söta barntavlor. En tavla från Miniframe hade varit såå fint där!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.